07 apr. 2022 | 10:37

Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiență!

Utile
Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiență!
Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă

Poate nu știai, dar există o băutură care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiența acestei băuturi, acum în plin sezon de curățenie de primăvară. Pentru că sărbătorile pascale se apropie, cu siguranță mulți sunt preocupați și de tradiționala curățenie generală a casei, iar cei care s-au pus serios pe treabă trebuie să știe că pot apela nu doar la produse specifice de curățare, dar și la variante la îndemâna oricui, care nu se bazează pe detergenți sau alte substanțe.

Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă

Un exemplu elocvent în acest sens este și o băutură naturală care poate face ca mobila și oglinzile din casă să strălucească. Este vorba despre banalul ceai negru care curăță bine oglinzile. Și nu doar atât. Ceaiul negru preparat mai poate fi folosit și pentru a lustrui lemnul. Așadar, îl poți folosi cu încredere pentru mobila, dulapurile și podelele din lemn masiv.

Ceaiul negru mai are o întrebuințare practică în procesul de curățenie. Astfel, poți curăța capacele ruginite ale borcanelor de conserve, însă ai putea foarte bine să te ocupi și de uneltele de grădină pe care le-ai neglijat toată vara trecută.

Trucuri pentru curățenia în bucătărie

Dacă ai finalizat curățenia în sufragerie și dormitoare, te poți îndrepta către bucătărie, la acele oale pline de grăsime acumulată. Pentru a le curăța eficient poți apela tot la trucuri bazate pe ingrediente simple. Spre exemplu, te poți folosi de o jumătate de cartof și de bicrabonat de sodiu. Apoi, trebuie să freci fundul cratiței ca și cum cartoful ar fi un burete.

Rezultatele se vor vedea imediat. Iar pentru o mai bună curățare, este important să elimini partea murdară a cartofului și iei o altă bucată, să mai adaugi bicarbonat de sodiu, întrucât eliminarea grăsimii se face datorită combinației celor două ingrediente.

Pentru a rămâne tot în sfera de curățare a bicarbonatului de sodiu, mai trebuie să știi că el se poate folosi și pentru a curăța tigăile emailate. Tot ce trebuie să faci este să folosești puțină apă fierinte cu acest praf alb, iar cu ajutorul unei linguri de lemn trebuie să freci baza oalelor. Ai grijă însă să nu folosești niciodată un instrument metalic, deoarece acesta va zgâria tigaia.

Iar dacă vrei să scapi de reziduurile unui preparat ars, fierbe apă cu oțet în oala afectată. Combinația acestor două ingrediente va elimina rapid aceste pete nedorite.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro