Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiență!

Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiență!
Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă

Poate nu știai, dar există o băutură care îți curăță mobila și oglinzile din casă. Vei fi uimit de eficiența acestei băuturi, acum în plin sezon de curățenie de primăvară. Pentru că sărbătorile pascale se apropie, cu siguranță mulți sunt preocupați și de tradiționala curățenie generală a casei, iar cei care s-au pus serios pe treabă trebuie să știe că pot apela nu doar la produse specifice de curățare, dar și la variante la îndemâna oricui, care nu se bazează pe detergenți sau alte substanțe.

Băutura care îți curăță mobila și oglinzile din casă

Un exemplu elocvent în acest sens este și o băutură naturală care poate face ca mobila și oglinzile din casă să strălucească. Este vorba despre banalul ceai negru care curăță bine oglinzile. Și nu doar atât. Ceaiul negru preparat mai poate fi folosit și pentru a lustrui lemnul. Așadar, îl poți folosi cu încredere pentru mobila, dulapurile și podelele din lemn masiv.

Ceaiul negru mai are o întrebuințare practică în procesul de curățenie. Astfel, poți curăța capacele ruginite ale borcanelor de conserve, însă ai putea foarte bine să te ocupi și de uneltele de grădină pe care le-ai neglijat toată vara trecută.

Trucuri pentru curățenia în bucătărie

Dacă ai finalizat curățenia în sufragerie și dormitoare, te poți îndrepta către bucătărie, la acele oale pline de grăsime acumulată. Pentru a le curăța eficient poți apela tot la trucuri bazate pe ingrediente simple. Spre exemplu, te poți folosi de o jumătate de cartof și de bicrabonat de sodiu. Apoi, trebuie să freci fundul cratiței ca și cum cartoful ar fi un burete.

Rezultatele se vor vedea imediat. Iar pentru o mai bună curățare, este important să elimini partea murdară a cartofului și iei o altă bucată, să mai adaugi bicarbonat de sodiu, întrucât eliminarea grăsimii se face datorită combinației celor două ingrediente.

Pentru a rămâne tot în sfera de curățare a bicarbonatului de sodiu, mai trebuie să știi că el se poate folosi și pentru a curăța tigăile emailate. Tot ce trebuie să faci este să folosești puțină apă fierinte cu acest praf alb, iar cu ajutorul unei linguri de lemn trebuie să freci baza oalelor. Ai grijă însă să nu folosești niciodată un instrument metalic, deoarece acesta va zgâria tigaia.

Iar dacă vrei să scapi de reziduurile unui preparat ars, fierbe apă cu oțet în oala afectată. Combinația acestor două ingrediente va elimina rapid aceste pete nedorite.