Bătrâna care a transformat un sat într-un tablou: nu o să-ți vină să crezi câți ani are

Bătrâna care a transformat un sat într-un tablou: nu o să-ți vină să crezi câți ani are

Dacă ai energia să lucrezi și ești pasionat de ceea ce faci, se spune că vei trăi mai mult. Până și bolile te ocolesc dacă ești fericit în activitatea zilnică. Cel puțin aceasta este lecția pe care pare să o transmită o bătrânică pasionată de pictură.

Are 92 de ani și a devenit virală pe internet, de ceva timp, datorită pasiunii sale pentru pictură. Fascinația ei teribilă este pentru flori, iar mediul ei preferat de lucru constă în casele oamenilor din localitatea în care și-a petrecut cea mai mare parte a vieții.

grandma-painter

Oameni mult mai tineri decât ea își doresc din tot sufletul să se pensioneze, să ia o pauză de la efort. Fluxul ei de gânduri este însă cu totul altul. De asta nu vrea să se oprească și nu acceptă ideea că a obosit, chiar dacă a trecut de 90 de ani. Numele ei este Anežka Kašpárková și s-ar putea să devină sinonim cu oamenii plini de energie, un îndemn pentru cei care se gândesc să-și întrerupă activitatea.

Toată viața ei gravitează în jurul pasiunii pe care o are pentru pensulă și vopsele. A început prin a-și decora propria casă, dar acum pictează ușile și pereții exteriori ai vecinilor. În dorința de a lăsa ceva în urmă, a transformat satul ei Louka într-o galerie de artă și un loc de pelerinaj.

Până să-și descopere această latură artistică a ei, a lucrat aproape toată viața în domeniul agriculturii. Când a ieșit la pensie, încurajată de prietena ei Manakova, s-a apucat de pictură și, de aproape trei decenii, cu asta își ocupă timpul. Pe lângă faptul că nu pare să obosească, Agnes are o afinitate pentru culori marine și motive florale, particularități care se potrivesc de minune în cu casele din Moravia și istoria locului. În contextul în care multe dintre case sunt albe, după cum se poate vedea și în imaginile alăturate, pictura albastră crează un tablou perfect.

pictura batrana

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI