Băsescu, atac la Dragnea: „Lacom şi lipsit de scrupule, controlează tot”

Băsescu, atac la Dragnea: „Lacom şi lipsit de scrupule, controlează tot”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a lansat un nou atac dur la adresa lui Liviu Dragnea, liderului PSD. Ce mesaj a scris Băsescu pe Facebook.

Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu a scris că Liviu Dragnea este un cancer al politicii românești și că în ultimii ani, prioritatea principală a partidului a fost găsirea căilor pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie.

„Dragnea a devenit o uriaşă tumoare canceroasă în angrenajul decizional al Statului Român. O tumoare care trebuie urgent îndepărtată, iar responsabilitatea chirurgului este în primul rând a PSD”, scrie Traian Băsescu.

Textul postat de fostul președinte pe Facebook în care îl critică pe Liviu Dragnea are și un titlu, se numește: „O ţară sacrificată de Dragnea, pentru Dragnea”.

„Dragnea. Individul acesta este un cancer care trebuie îndepărtat urgent din corpul structurii de putere politică a ţării. În ultimii trei ani, nimic nu a fost mai important în decizia politică a ţării decât găsirea căilor pentru a-l scăpa pe Dragnea de puşcărie”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Traian Băsescu: „Dragnea e un cancer care trebuie îndepărtat urgent”

În plus, Traian Băsescu îl mai acuză pe Dragnea că a schimbat trei guverne doar pentru a găsi premierul pe care să-l controleze din umbră, pentru a-și duce la bun sfârșit interesele proprii.

„Au fost schimbate trei guverne în căutarea premierului care să-şi asume graţierea, amnistia sau modificarea favorabilă lui Dragnea a Codului Penal”, precizează Traian Băsescu.

De asemenea, Băsescu mai trage un semnal de alarmă și în privința completurilor de judecători, pe care Dragnea le joacă pe degete pentru a se sustrage de la hotărârile judecătorești în privința dosarului penal pe care îl deține.

„Au fost puse sub semnul întrebării toate hotărârile judecătoreşti definitive ale completurilor de cinci judecători de la ICCJ din 2014 şi până azi. Au fost puse sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti ale completurilor de trei judecători de la ICCJ. Curtea Constituţională este pusă sub o presiune formidabilă pentru a da decizii care să-l ajute pe Dragnea să-şi obţină libertatea. Avocatul Poporului a fost transformat într-un instrument docil care se face că nu vede neconstituţionalitatea evidentă a unor ordonanţe de urgenţă”, a mai afirmat Băsescu.

Băsescu: „PSD-ul a fost transformat într-un instrument de presiune asupra instituţiilor statului”

Fostul președinte și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la presiunea pe care PSD o pune asupra instituțiilor statului, dar și pe oamenii cheie de la conducere. Băsescu a dat și câteva exemple în acest sens, cum ar fi cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, care este șantajat de senatorii PSD, prin amânări succesive a deciziei Senatului privind cererea pentru o anchetă penală.

Un alt exemplu ar fi cel al lui Tudorel Toder, ministrul Justiției, care este și el șantajat de senatorii PSD prin amânarea succesivă a datei de dezbatere a unei moţiuni simple.

„Mai mult, lacom şi lipsit de scrupule, Dragnea controlează marile achiziţii civile şi militare, decizia economică, politicile fiscal – bugetare, distribuţia banilor către administraţiile locale. PSD-ul a fost transformat într-un instrument de presiune asupra instituţiilor statului”, potrivit lui Traian Băsescu.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI