Victor Ponta îl acuză pe Dragnea că „joacă teatru” în scandalul cu Toader

Victor Ponta îl acuză pe Dragnea că „joacă teatru” în scandalul cu Toader
Victor Ponta, despre scandalul Dragnea - Toader: "E un fake"

Victor Ponta îl acuză pe Liviu Dragnea că joacă teatru în scandalul cu ministrul Justiției, Tudorel Toader. Fostul premier susține că liderul PSD nu vrea să fie adoptată OUG, ci își dorește o decizie a CCR doar pentru procesul în care este judecat de magistrații de la Curtea Supremă.

În schimb, președintele Pro România crede că Liviu Dragnea nu joacă teatru în relația cu premierul Viorica Dăncilă. „L-am văzut cum a făcut cu mine când eram prim-ministru, după aceea cu Grindeanu, după aceea cu Tudose. Îşi aranjează o emisiune, se duce şi zice: nu pot să mă ridic eu la nivelul lui Grindeanu, nu pot eu să-i dau sfaturi lui Tudose, nu pot eu să intru în contradicţie cu doamna Dăncilă. Pentru mine asta înseamnă că deja şi-a ascuţit cuţitul şi aşteaptă momentul să i-l bage în rinichi pe la spate. Cu ce l-a supărat dna Dăncilă, nu ştiu, n-am acces.

(…) Nu ştiu, faptul că dna Dăncilă la Bruxelles nu se duce să se bată cu Timmermans şi cu ceilalţi, faptul că poate nu-l mai suportă pe Vâlcov. Ceva s-a întâmplat acolo, dar aseară deja i-am văzut cuţitul în mână lui Dragnea”, a declarat liderul Pro România.

Victor Ponta, despre scandalul Dragnea – Toader: „E un fake”

Victor Ponta este de părere că dacă Liviu Dragnea nu ar fi fost mulțumit de Tudorel Toader nu l-ar mai fi ținut în funcția de ministru al Justiției în mandatele a 3 premieri (Grindeanu, Tudose, Dăncilă).

„E un fake. Cu siguranţă joacă teatru, pentru că… l-aţi pus dumneavoastră pe Toader ministru? Nu. Nici eu nu l-am pus. A fost ministru în Guvernul Grideanu. A căzut Guvernul Grindeanu, după care a venit Guvernul Tudose. Dl Dragnea a zis să rămână tot Toader. A plecat Guvernul Tudose, a venit Guvernul Dăncilă. A zis să rămână tot Toader. După aia a apărut povestea aia că e o moţiune la Camera Deputaţilor împotriva ministrului Toader, au amânat-o, fiţi atenţi că ce-i facem. După care evident că au votat împotrivă. E un joc”, a spus Ponta.

Fostul premier al României susține că Dragnea nu vrea OUG, ci o decizie a CCR doar pentru dosarul lui. „Prin ordonanţele de urgenţă – faimoasele ordonanţe, care cică au ajuns la CSM, am întrebat la CSM şi n-a ajuns nicio ordonanţă – ar însemna să scape de probleme penale nu doar Dragnea. Ar însemna să scape lideri actuali ai PSD, pe care Dragnea îi ţine: Bă, vedeţi, aveţi dosare, vă rezolv eu problemele! Ar însemna să se poată întoarce în partid de exemplu domnul Adrian Năstase, care eu cred că dacă mâine se întoarce în PSD, se face un congres, ia 90% din voturi împotriva lui Dragnea.

Ar însemna să scape de probleme penale oameni de afaceri, pe care Dragnea i-a tot prins în campanii: fiţi atenţi, eu vă scap, susţineţi PSD. Ar însemna să scape patronii de media – Ghiţă, Voiculescu, cine sunt. Or, domnul Dragnea nu vrea să scape ceilalţi, că de fapt ăsta e instrumentul prin care îi ţine.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI