După ce s-a rătăcit într-un parc național din america, un drumeț și-a pierdut cunoștința. Acesta a fost găsit și readus la viață după ce inima i-a fost oprită pentru 45 de minute.
În data de 7 noiembrie, Michael Knapinski în vârstă de 45 de ani s-a rătăcit pe vreme de ninsoare, în parcul național Muntele Rainier, din statul Wahington din Statele Unite. După ce a căzut și și-a pierdut conștiința, bărbatul a petrecut o noapte la temperaturi de îngheț.
Michael a fost găsit abia în dimineața din ziua următoare și a fost transportat la un spital din Seattle. Când a ajuns la spital, bărbatul avea puls, însă inima i s-a oprit. ”A murit în timp ce se afla la urgenţe”, a declarat Jenelle Badulak pentru Seattle Times, citat de BBC.
Personalul medical a efectuat manevrele de resuscitare și l-a conectat la Echipamentul de Oxigenare extracorporală arterio-venoasa cu membrana (ECMO), o aparat care i-a asigurat bărbatului funcțiile plămânilor și inimii.
Potrivit Adevărul, 45 de minute au trecut până inima bărbatului a început să bată din nou, iar după două zile a ieșit din comă.
”Plângea și el și echipa medicală și cred că am plâns și eu puțin. A fost ceva foarte special să vedem cum cineva care s-a zbătut atât de mult de la început la sfârșit se trezește în acest fel dramatic și impresionant”, a declarat asistenta de la secția de traumatologie, Whitney Holen.
Michael Knapinski aflat încă în procesul de recuperare, a declarat pentru CBS că s-a apucat de drumeții montane imediat cum a scăpat de dependența de droguri. Totodată bărbatul a dezvăluit că personalul medical nu a renunțat la luptă.
”Eram un om cu o sănătate precară apoi am început să merg în drumeții și mi s-a schimbat cu totul stilul de viaţă.
Au făcut o treabă cu adevărat grozavă, m-au ținut în viaţă”. a spus Michael Knapinski.
În anumite cazuri, temperaturile foarte scăzute pot fi protectoare pentru organism și creier. În caz că inima se oprește la temperaturile corporale normale pentru mai mult timp, șansele de supraviețuire sunt foarte mici din cauza leziunilor asupra creierului. Însă, pentru unele persoane, hipotermia poate fi salvatoare.