Alertă în sistemul medical privat. O clinică a fost închisă temporar după ce șase asistente au fost depistate cu COVID-19

Alertă în sistemul medical privat. O clinică a fost închisă temporar după ce șase asistente au fost depistate cu COVID-19 Sursă poză: businessmagazin.ro

Cazurile de COVID-19 explodează de la zi la zi, astfel că tot mai multe cadre medicale ajung să se îmbolnăvească. Unul dintre cele mai recente cazuri este cel al clinicii private Provita Alexandrina din Bucureşti. Aceasta a fost închisă temporar ieri, după ce, la o testare de rutină, șase asistente medicale au fost confirmate cu noul coronavirus.

Mesajul transmis de conducerea clinicii

Moment de impas pentru clinica privată Provita Alexandrina, din București, care se confruntă cu un minifocar de coronavirus. După ce au fost depistate cu COVID-19 minim șase asistente medicale, conducerea clinicii a decis închiderea temporară a unității.

Astfel, toate programările din zilele următoare au fost anulate, urmând ca pacienții să fie anunțați despre etapele care vor urma. Același lucru se va întâmpla și în cazul pacienților care au intrat deja în contact cu asistentele infectate.

Alertă în sistemul medical privat. O clinică a fost închisă temporar după ce șase asistente au fost depistate cu COVID-19
Alertă în sistemul medical privat. O clinică a fost închisă temporar după ce șase asistente au fost depistate cu COVID-19

Potrivit fondatorului clinicii, medicul Ovidiu Palea, echipa activă a centrului a fost testată, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecţia la prima oră, cu ajutorul nebulizatoarelor şi a lămpilor UV. Tot procesul de dezinfecție a decurs potrivit normelor în vigoare, iar persoanele depistate cu COVID-19 se află în izolare, adaugă directorul clinicii.

”Am contactat imediat DSP-ul şi aşteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariţia altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineaţă, am solicitat şi o firmă specializată, agreată de Direcţia de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafaţă a centrului.

Angajaţii depistaţi nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultaţiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună şi sunt izolaţi la domiciliu. Aşteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili paşii următori.

Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi şi astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privinţa regulamentului intern”, a transmis Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita, prin intermediul unui comunicat.

Ce trebuie să știe toți pacienții

Conducerea a anunțat toate infirmațiile necesare, astfel încât cetățenii să nu se îngrijoreze. Potrivit acestuia, în urma vizitei DSP-ului şi după finalizarea anchetei epidemiologice, toţi pacienţii Clinicii Provita Alexandrina vor fi informaţi cu privire la măsurile pe care vor trebui să le urmeze.

Pentru moment, în niciuna dintre celelalte patru clinici Provita nu există alte cazuri de COVID-19 depistate. Centrele funcţionează conform programului normal, după regulile de igienă şi protecţie obligatorii, în contextul pandemiei de COVID-19.

Provita este un grup de centre medicale de excelenţă din Bucureşti. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Naţional de Boli Infecţioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita specializat pe operaţii minim invasive, potrivit adevarul.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI