Bărbatul care a ieșit la pensie, după 26 de ani de concedii medicale. Cum a reușit să câștige bani de la stat fără să muncească

Bărbatul care a ieșit la pensie, după 26 de ani de concedii medicale. Cum a reușit să câștige bani de la stat fără să muncească
Ce a făcut un bărbat care a reușit să iasă la pensie după 26 de ani de concedii medicale

Povestea bărbatului care a avut parte de 26 de ani plini de concedii medicale a ajuns și în atenția românilor. Acesta a reușit să se pensioneze într-un final. Declarațiile lui uimitoare au făcut înconjurul lumii. Mulți l-au criticat aspru pentru cele făcute, timp în care alții se judecă pentru că nu au găsit și ei această soluție. Nu a lucrat nici măcar o zi întreagă, dar la vârsta de 60 de ani se bucură de pensie. Cum a reușit să păcălească pe toată lumea?

Povestea bărbatului care s-a pensionat după 26 de ani de concedii medicale

Carlo Cani are 60 de ani, iar povestea lui a făcut înconjurul lumii. Bărbatul a reușit să fenteze sistemul și compania minieră din Sardinia unde s-a angajat în anul 1980.

Acesta a ieșit la pensie cu toate că nu a lucrat nici măcar o zi în subteran. Mulți alți italieni s-au revoltat când au auzit scenariile inventate ale sale care l-au ajutat în cele din urmă să se bucure de o viață pe cât se poate de lină în această direcție.

Cel din urmă a beneficiat de o pensie întreagă, deși timp de 26 de ani a fost doar în concedii medicale. Carlo a inventat diverse probleme de sănătate precum: afecţiuni ale ochilor cauzate de praful de cărbuni, amnezie, hemoroizi sau claustrofobie, iar lista poate continua.

Bărbatul a reușit să supraviețuiască în job-ul său preț de 26 de ani cu complicitatea medicilor. El a mărturisit în cadrul unui interviu că de cele mai multe ori când ar fi trebuit să meargă la locul de muncă alegea să stea acasă și să asculte jazz.

„Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce”

„Am ajuns la vârsta pensionării fără să muncesc cine știe ce. Am urât să muncesc în subteran. Din prima clipă am înțeles că viața printre cărbuni nu este pentru mine.

Așa că am inventat tot ce mi-a venit în minte, mă loveam intenționat la deget pentru că nu puteam să lucrez cu el umflat.

Cu alte ocazii îmi frecam ochii cu praf de cărbune. Pur și simplu nu-mi plăcea să muncesc, mai ales nu în mină”, a spus Carlo Cani pentru jurnaliștii italieni.

Unii oameni l-au criticat pentru deciziile luate, alții și-ar fi dorit să se gândească și ei la o asemenea soluție. Vârsta medie de pensionare pentru bărbați și femei din Uniunea Europeană este de 65 de ani, lucru care se dorește și în România. Ministrul Muncii a promis că până în anul 2030 vom ajunge la standardele europene din acest punct de vedere.