Bărbat ucis cu pietre după o ceartă cu un grup de romi. Cine era și de la ce a pornit conflictul

Bărbat ucis cu pietre după o ceartă cu un grup de romi. Cine era și de la ce a pornit conflictul
Oamenii au ieșit în stradă, după ce un bărbat a fost ucis cu pietre

Locuitorii din Bolintin Vale au ieșit în stradă două nopți la rând, cerând autorităților să facă dreptate. Oamenii protestează după ce, pe 9 ianuarie, un bărbat a fost lovit cu pietre, ulterior decedând.

De la ce a pornit conflictul

Oamenii din comună spun că acum nu se simt în siguranță, atâta timp cât autorităților nu vor lua măsurile necesare. După tragedie, comisarul șef al IPJ Giurgiu a fost demis, iar locul său a fost luat de șeful poliției din Sectorul 1 al Capitalei. Totul a pornit de la moartea lui Nicolae Tomescu, un bărbat în vârstă de 47 de ani, șofer de microbuz.

În data de 9 ianuarie, a fost atacat de patru indivizi, pe care îi luase în mașină. În drum spre București, aceștia au devenit violenți, iar în momentul în care șoferul a oprit autobuzul, unul dintre ei a tăiat cauciucul autovehiculului. Scandalul a luat amploare repede, iar unul dintre bărbați a aruncat cu o piatră, șoferul fiind lovit în cap.

A fost dus la spital, însă trei zile mai târziu a decedat. Cel care a aruncat piatra se află în arest, însă ceilalți implicați sunt în liberate, motiv pentru localnicii sunt îngrijorați și revoltați în același timp.

”Trebuie să existe o soluție să facem ceva în Bolintinul ăsta, că de la un timp nu se mișcă nimic. Dacă nu se poate cu poliția atunci noi, ne facem dreptatea singuri”, spune un localnic.

Protest uriaș în Bolintin după ce șoferul a fost ucis

Miercuri seară, oamenii din localitatea Bolintin-Vale, județul Giurgiu, au ieșit în stradă. Oamenii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au ieșit în fața sediului Poliției și sediului Primăriei. Cumnatul șoferului care a fost ucis cu pietre a povestit cum a fost atacat bărbatul.

Cumnatul meu executa curse pe traseul Bolintin Vale Bucureşti. A fost agresat de un grup de patru persoane de etnie romă, printre care se afla şi o femeie. Cei patru s-au pus în faţa microbuzului şi l-au oprit. Cumnatul meu era în maşină cu fratele său şi soţia sa, iar aceştia au urcat în maşină spunând că ei caută un copil şi o femeie.

El nu executa cursa atunci, se întorcea acasă de la mama sa. Atunci, cei patru au început să-l înjure şi să arunce cu bere în el. Erau în stare de ebrietate. Până la urmă a reuşit să îi dea jos din maşină şi ei au început să de a cu pumnii şi cu picioarele în mașina.

Ulterior a constatat că are cauciucul spart şi a oprit din nou. Când a oprit, cei patru au fugit şi el a plecat după ei.

Nu ştiu la ce s-a gândit poate a crezut că poate prinde pe unul din ei să-l ducă la poliţie. A alergat după ei şi după ce s-a oprit au început să-l agreseze şi să.l bată. Unul din ei a luat o pavelă şi i-a dat în cap. Atunci a picat secerat. Am înțeles că există filmările dar nu vor să le facă publice. Poliţia nu a luat legătura cu noi.

Trei dintre agresori se află în libertate. Doar cel care a dat cu piatra a fost reţinut. Cumnatul meu era foarte liniștit. Toată lumea îl cunoștea şi îl iubea. Agresorii sunt niște parveniți. Cumnatul meu a murit aseară. Are o fetiță de cinci ani şi un băiat de 12 ani”,  a povestit bărbatul, la Antena 3.

În stradă, la protest, au ieșit și prefectul județului Giurgiu, Aneta Matei, și primarul localității, Daniel Trăistaru. Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă până se va găsi o rezolvare la cerințele lor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI