18 dec. 2019 | 09:49

Bărbat împușcat în cap de polițiști, la Constanța. Motivul pentru care a ajuns victima oamenilor legii

Știri generale
Bărbat împușcat în cap de polițiști, la Constanța. Motivul pentru care a ajuns victima oamenilor legii
Un bărbat din Constanța a fost împușcat în cap de polițiști. Care este motivul pentru care acesta a fost victima oamenilor legii?

Urmărire ca-n filme în Constanța! Un bărbat a fost împușcat în cap de către oamenii legii. Care sunt primele informații și de ce acesta a fost victima oamenilor legii?

Un bărbat din Constanța a fost împușcat în cap de polițiști

Un bărbat din Constanța a fost împușcat în cap de către polițiști. În autovehiculul în care se afla acesta mai erau alte două persoane. Totul a pornit după ce acesta nu a oprit la semnalele oamenilor legii, conform mediafax.ro. Oamenii legii l-au urmărit și au încercat să-l oprească. Ulterior, organele de poliție au folosit armele din dotare pentru a-l putea opri, bărbatul fiind împușcat în cap.

Urmărirea și focul de armă s-au petrecut în zona localității Corbu. Conform unor surse din cadrul anchetei, cetățeanul este la momentul actual în comă la spital, cu o plagă la nivelul capului. Președintele Sindicatului Polițiștilor a declarat, pentru digi24.ro, că polițiștii au folosit în mod corect armamentul din dotare în conformitate cu situația dată, întrucât există informația că șoferul consumase alcool și reprezenta un pericol.

Un bărbat din Constanța a fost împușcat de polițiști. Care este motivul pentru care acesta ajunsese ținta oamenilor legii?

Un bărbat din Constanța a fost împușcat de polițiști. Care este motivul pentru care acesta ajunsese ținta oamenilor legii?

Cadrul legal pentru uzul de armă

După uzul de armament, mașina a intrat pe câmp, în apropierea localității Corbu, unde a fost abandonată. Șoferul și unul din pasagerii de pe locul din dreapta au fugit. Polițiștii ajunși la vehicul au găsit în interior cea de-a treia persoană, pe bancheta din spate, rănită. Oamenii legii efectuează cercetări pentru identificarea celorlalți doi suspecți și încearcă să stabilească motivul pentru care cetățenii nu s-au supus somațiilor.

Cadrul legal pentru uzul de armă
Legea 17/1996
CAP. 3 Uzul de arma.
ART. 46
Prin uz de arma, în sensul prezentei legi, se înțelege executarea tragerii cu arma de foc asupra persoanelor sau bunurilor.
ART. 47
Persoanele care sunt dotate cu arme de foc pot face uz de arma, pentru îndeplinirea atributiilor de serviciu sau a misiunilor militare, în urmatoarele situații:

-pentru imobilizarea sau reținerea persoanelor cu privire la care sunt probe ori indicii temeinice ca au savarsit o infractiune si care riposteaza ori incearca sa riposteze cu arma ori cu alte obiecte care pot pune în pericol viața ori integritatea corporala a persoanei (în cazul acesta)

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro