Țara din Europa în care Guvernul le oferă tinerilor sprijin financiar lunar pentru a se muta din casa părinților. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Țara din Europa în care Guvernul le oferă tinerilor sprijin financiar lunar pentru a se muta din casa părinților. Ce condiții trebuie să îndeplinească
Tânără mutată în casă nouă

Mulți tineri se confruntă cu probleme serioase atunci când împlinesc vârsta la care își doresc independență, însă situația financiară îi obligă să rămână în casa părintească și, implicit, să respecte regulile impuse de părinți. Pentru a încuraja tinerii să facă primul pas către independență, Guvernul unei țări din Europa a decis să ofere sprijin financiar semnificativ, care să le ofere acestora posibilitatea să închirieze o locuință în care să se poată gospodări singuri.

Cine sunt beneficiarii

Vești bune pentru tinerii care au rezidență în Spania și doresc să-și câștige independența de la vârste fragede. În cursul zilei de ieri, Guvernul a decis să ofere ajutor financiar de 250 de euro pentru toate persoanele cu vârsta până în 35 de ani, care doresc să se mute din casa părinților și au venit anual sub 24.318 euro.

Astfel, persoanele care doresc să stea cu chirie și se încadrează acestor condiții pot primi acest ajutor de la stat, care îi va ajuta să treacă într-o nouă etapă a vieții lor. Potrivit oficialilor, subvenția va fi acordată timp de doi ani.

„Este un ajutor de 250 de euro pe lună pe o perioadă de doi ani”, a explicat ministrul Transporturilor, Mobilității și Agendei Urbane, Raquel Sánchez, în timpul unei conferințe de presă, adăugând că acest program este compatibil cu alte subvenții ale Planului de Stat pentru Locuințe.

Prețul maxim de închiriere al apartamentelor (apartamentelor) pentru care se oferă ajutor va fi de 600 de euro pe lună, prelungibil la 900 de euro, dacă se aprobă de o comisie formată din Minister și Comunitățile Autonome, ținând cont de prețurile reale ale fiecărei zone.

În plus, sunt subvenționați și tinerii care decid să închirieze o cameră într-un apartament comun, o practică răspândită în Spania, mai ales în orașele mari acolo unde prețurile de închiriere sunt mai scumpe, a transmis agenția de presă Sputnik.

Când și cum se vor putea oferi subvențiile

Potrivit oficialului, ajutorul poate fi solicitat în termen de două luni, odată ce diferitele comisii aprobă bonusul, precizând, de asemenea, că subvenția va avea efect retroactiv de la 1 ianuarie 2022.

Ajutorul va fi acordat tuturor tinerilor cu vârste între 18 și 35 de ani, cu venituri mici, care sunt cetățeni spanioli, cetățeni ai unei țări UE, Elveția sau țări din lumea a treia cu reședința legală în Spania. Cererile pentru aprobarea acestor subvenții se vor putea face
la birourile Departamentului pentru Locuință al Comunităților Autonome, atât personal, cât și online.

Având în vedere media salariilor modeste care există în prezent în Spania, autoritățile se așteaptă ca până la 70.000 de tineri să poată solicita și primi acest ajutor.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI