29 dec. 2022 | 22:42

Bani în plus pentru taxe și impozite din 2023. Veste proastă pentru milioane de români

Știri generale
Bani în plus pentru taxe și impozite din 2023. Veste proastă pentru milioane de români
Bani în plus pentru taxe și impozite în 2023.

Anul 2023 nu începe deloc bine pentru mulți români! Cetățenii vor lua la cunoștință noi scumpiri. Autoritățile au adus în prim-plan lista completă a îndatoririlor pe care românii le au față de stat. În timpul acesta, majoritatea oamenilor abia mai reușesc să facă față cheltuielilor zilnice și mulți dintre aceștia și-au restrâns inclusiv cumpărăturile de Sărbători pentru a putea trece cu bine luna.

Taxe și impozite din 2023: vești proaste pentru români

Românii abia mai fac față cheltuielilor de zi cu zi și mulți dintre ei au petrecut cu teamă Sărbătorile de iarnă care încă nu s-au terminat. Unii dintre aceștia au renunțat la planurile obișnuite și au ales să se distreze acasă de Crăciun și Revelion. Din păcate, Noul An nu vine cu vești prea bune.

Mai exact, oamenii trebuie să se aștepte la noi scumpiri. Concret, din 2023 vom plăti mai mult pentru băuturile carbogazoase, pentru sucurile cu zahăr și berea fără alcool. TVA-ul pentru aceste produse va crește de la 9 la 19%. De asemenea, taxa pe valoare adăugată și pentru serviciile de restaurant sau cazare hotelieră se va majora cu 4%.

Acest lucru înseamnă că mesele în oraș și vacanțele vor fi din ce în ce mai puține pentru majoritatea românilor. Mai mult decât atât, cei care au vicii vor avea cheltuieli în plus pentru că se vor majora taxele pentru țigări, inclusiv pentru țigările electronice. Posesorii de autoturisme vor avea și ei mai mulți bani de scos din buzunare din 2023.

Polițele obligatorii și asigurările RCA s-ar putea majora cu până la 20% în funcție de vârsta șoferului și de istoricul său la volan. În timpul acesta, pe biroul lui Klaus Iohannis se află pentru promulgare o lege care prevede taxe cu 40% mai mari pentru românii care obțin sume considerabile din jocurile de noroc.

,,Dacă ne uitam la bugetele locale probabil vor creşte taxele locale pentru că…”

Adrian Codirlașu, Economist: ,,Dacă ne uitam la bugetele locale şi probabil vor creşte taxele locale pentru că s-au mărit salariile în administraţia publică şi la bugetul de stat e nevoie pentru că s-au angajat cheltuieli sociale – pensii, susţinerea consumului de energie, va fi un buget dezechilibrat” (Sursa: știrileprotv.ro)

Bugetul pentru anul care bate la ușă arată că Guvernul mizează pe creșterea economică de 2.8% în 2023, pe baza consumului. Cu toate astea, specialiștii de la Bruxelles spun că avansul nostru va fi mult mai redus.

În cazul inflației, specialiștii de la noi și Comisia Europeană arată că vom avea de înfruntat scumpiri de peste 10%. Acest lucru se va petrece în timp ce statul va cheltui mai mult decât va avea.

Parteneri
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Redactia.ro
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
Iohannis a RENUNŢAT! Iese la pensie. A depus deja cererea oficială
Capital.ro
Câte calorii are, de fapt, un mic. Medic: ”Așa vă dați seama că este un mic bun!”
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Alertă în SPAȚIUL AERIAN ROMÂNESC! Avion IRANIAN, interceptat
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro