24 oct. 2022 | 15:42

Scumpirile care afectează milioane de români. Decizie de ultim moment, se întâmplă din noiembrie

Sănătate
Scumpirile care afectează milioane de români. Decizie de ultim moment, se întâmplă din noiembrie
Se anunta noi scumpiri pentru milioane de romani

S-a aflat care sunt scumpirile care afectează milioane de români. După scumpirea carburanților, a energiei electrice, a gazelor, a alimentelor, românii se vor confrunta cu noi creșteri de prețuri la anumite servicii. Decizie de ultim moment, se întâmplă din noiembrie.

Noi scumpiri pentru milioane de români. Cine mărește tarifele

Sunt din nou vești proaste pentru toți românii după ce s-a anunțat că marii operatori locali de telecomunicații pregătesc majorarea tarifelor practicate la abonamente.

Deciziile se vor lua ca urmare a creșterii prețurilor la energie electrică, în contextul în care cheltuielile cu aceasta sunt tot mai mari.

Ce spun operatorii în telecomunicații

„În discuțiile cu reprezentanții operatorilor, aceștia au susținut că majorarea prețurilor la energie electrică a contribuit la sporirea semnificativă a ponderii acestui tip de cheltuială în totalul cheltuielilor operaționale și că vor fi nevoiți, cel mai probabil, să aplice în perioada următoare majorări tarifelor practicate la abonamente, cuantumul majorării urmând să fie decis în funcție de rezultatele unor analize interne.

Ei mai susțin că au luat măsuri de reducere a impactului acestor creșteri prin diminuarea altor categorii de cheltuieli, dar că spațiul de manevră este limitat”, a declarat o sursă din cadrul autorității de reglementare în domeniu (ANCOM), conform profit.ro.

De ce ANCOM trebuie să afle noile prețuri la abonamente

Cum piața de retail este liberalizată, operatorii nu au nicio obligație să notifice ANCOM în cazul majorării de tarife.

Dar, operatorii au obligația să transmită informațiile în ceea ce privește noile tarife practicate, pentru a fi modificate în Veritel.ro, comparatorul de oferte telecom independent și necomercial, creat și administrat de ANCOM.

Cine sunt principalii jucători din piața telecomunicațiilor

Principalii jucători din piața telecomunicațiilor din România din partea cărora se așteaptă majorări de prețuri la abonamente sunt:

Orange Romania, Orange Romania Communications (fost Telekom Romania Communications, fost Romtelecom), Vodafone Romania, RCS&RDS și Telekom Mobile Romania Communications (fost Cosmote).

Vodafone și-a anunțat deja clienții de scumpiri

Luna trecută, Vodafone România și-a anunțat clienții că, începând cu luna octombrie, va majora abonamentul lunar cu 1 euro, ca urmare a creșterii prețurilor la curent electric.

În plus, Vodafone România a introdus o nouă clauză în contracte care îi permite să crească tarifele în funcție de rata inflației.

Abonamentele, majorate proporțional

„Ca urmare a creșterii costurilor legate de furnizarea serviciilor noastre, inclusiv ale unora dintre extra-opțiunile oferite clienților, prețurile abonamentelor vor fi majorate proporțional.

Majorările comunicate clienților în această perioadă nu au legătură cu situația actuală de pe piața energiei, situație intervenită ulterior primelor anunțuri de modificare a tarifelor.

Notificarea trimisă clienților cuprinde și informarea legată de aplicarea tarifului de 1 euro doar clienților pentru care se emit facturi tipărite, cu scopul reducerii consumului de hârtie.

Clienții pot renunța la contracte

Pentru evitarea acestui cost, le recomandăm clienților noștri să activeze factura în format electronic în aplicația My Vodafone.

Clienții care nu sunt de acord cu modificările menționate au posibilitatea de a denunța unilateral contractul, în termen de 30 de zile de la primirea notificării, fără plata vreunei penalități sau despăgubiri”, transmitea Vodafone România.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Locul din inima Transilvaniei cu peisaje desprinse din povești. Este destinația ideală pentru vacanța de Paște
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Profețiile lui Traian Băsescu. Firea, scoasă din sărite
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
A devenit ILEGAL. Nu mai poți urmări la TV. S-a votat lege marți, 30 aprilie
Capital.ro
Horoscop Luna Neagră în Fecioară 2024 | Karma aduce lecții importante: Leii se îmbogățesc. Peștii au parte de aventuri amoroase
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
CUTREMUR de 1 MAI! MII de ROMÂNI s-au PANICAT
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro