Bancul zilei. Draga mea, ce ai vrea să-ţi aducă Moş Crăciun?

Bancul zilei. Draga mea, ce ai vrea să-ţi aducă Moş Crăciun?
De ce oferim cadouri de Crăciun?

Așa cum este obiceiul, în fiecare an Moş Crăciun aduce cadouri. Majoritatea dintre noi primim cadouri. Unele dintre ele sunt, de fapt, dorințele noastre, materializate de cei apropiați. Așa este și cazul personajului din bancul zilei. Numai că finalul s-ar putea să te surprindă, asta dacă nu știai deja gluma.

De ce oferim cadouri de Crăciun?

Oferirea și primirea de cadouri de Crăciun este una dintre bucuriile sezonului festiv. Este o perioadă deosebit de interesantă pentru copii. Cei mai mulți dintre noi își amintesc entuziasmul și așteptarea de a coborî devreme în dimineața de Crăciun pentru a găsi ciorapii plini cu bunătăți aduse de Moş Crăciun și o grămadă de cadouri învelite în culori sub bradul lui Moș Crăciun.

Dar de ce ne angajăm în această tradiție anuală și cum s-a schimbat obiceiul de a oferi cadouri de-a lungul anilor? S-ar putea să existe o variantă de răspuns la această întrebare. Oferirea cadourilor este o tradiție străveche, probabil la fel de veche ca și omenirea însăși. Probabil că a fost o practică obișnuită în preistorie, contribuind la menținerea unor relații de prietenie între diferite grupuri de oameni prin crearea unor legături de încredere între ei.

Ca și în trecut, și astăzi alegerea cadoului potrivit eeste importantă și depinde de statutul și poziția socială. Cadourile simbolice, de valoare mică, sunt o măsură a aprecierii pe care o ai pentru un prieten, în timp ce cadourile scumpe pot fi un semn că te străduiești prea mult. Exact așa se întâmplă și în bancul zilei de astăzi, cu o soție care și-a dorit, poate ceva mai mult de la Moș crăciun.

Bancul zilei. Draga mea, ce ai vrea să-ţi aducă Moş Crăciun?

Uneori, din varii motive, ne dorim lucruri exagerate, poate chiar extrem de scumpe. Micuții și azi îi mai scriu lui Moș Crăciun scrisori, poate așa primesc ceea ce și-au dorit. Asta nu înseamnă că întotdeauna se vor și îndeplini. Cam așa este și povestea din bancul zilei de 9 decembrie. Hai să vedem despre ce este vorba și dacă i se va îndeplini sau nu dorința.

– Draga mea, ce ai vrea să-ţi aducă Moş Crăciun?

– Doar pe tine dragul meu… Şi dacă s-ar putea… într-o limuzină…

– Nu ţi se pare că vrei cam mult?

– Bine… atunci să-mi aducă numai limuzina.

Astăzi, a oferi cadouri pe 25 decembrie este sinonim cu Crăciunul. În fiecare an, milioane de oameni se înghesuie în magazine sau la magazinele online pentru a-și bifa listele de Moş Crăciun și a se asigura că au ceva de împărțit cu cei dragi.

A oferi cadouri astăzi înseamnă ceva diferit pentru fiecare, dar, indiferent de motivație, bucuria inexplicabilă asociată cu dăruirea este unul dintre cele mai interesante elemente ale sezonului festiv. Fiind o tradiție la fel de veche ca și omenirea însăși, oferirea de cadouri nu dă semne de încetinire.

Urmăriți Playtech.ro și pe