Cum se împodobeşte bradul de Crăciun. Ordinea în care trebuie să pui decoraţiunile ca să iasă perfect

Cum se împodobeşte bradul de Crăciun. Ordinea în care trebuie să pui decoraţiunile ca să iasă perfect

Cu toții ne dorim să decorăm bradul de Crăciun perfect, cu globuri. Să aibă ornamente și luminițe perfect coordonate într-o schemă festivă și elegantă. Cu toate acestea, în realitate, este mai ușor de spus decât de făcut. Decorarea unui brad de Crăciun nu este o treabă ușoară, mai ales pentru perfecționiștii dintre noi. Așa că vă spunem cum se împodobeşte bradul de Crăciun și care este ordinea în care trebuie să pui decoraţiunile ca să iasă perfect.

Care sunt secretele pentru a decora bradul de Crăciun

Probabil că este unul dintre cele mai bune lucruri legate de pregătirea casei pentru Crăciun. Este unul din cele mai așteptate momente, mai ales de copii. Dar să știi cum să decorezi bradul de Crăciun te poate pune într-o mare încurcătură. Și nu ne referim doar la lumini.

În ce ordine să faci lucrurile, cum să poziționezi luminițele și ornamentele. Cum să alegi un brad proaspăt sau unul fals sunt doar câteva dintre întrebările care îi pun pe mulți dintre noi. Și fără să vrem, ne trezim în încurcătură atunci când vine vorba de împodobirea bradului. Dar nu vă temeți, deoarece suntem aici cu toate sfaturile și cu un ghid simplu, pas cu pas, despre cum să vă decorați bradul de Crăciun.

Deja v-ați decis care dintre numeroasele idei de brad de Crăciun. Acum, este momentul să aflați cum se împodobeşte bradul de Crăciun și care este ordinea în care trebuie să pui decoraţiunile ca să iasă perfect. Citește în continuare, și o să afli care sunt pașii pe care îi ai de făcut.

Cum se împodobeşte bradul de Crăciun

Bradul de Crăciun perfect este un element cu adevărat frumos în fiecarecasă. Cu toate acestea, uneori, chiar și atunci când am selectat decorațiuni frumoase și am depus mult efort pentru a-l decora, nu întotdeauna iese așa cum ne-am dori.

Secretul unui brad bine împodobit nu constă întotdeauna în decorațiunile, panglicile și ornamentele bine selectate. De fapt, secretul sată în modul în care agăți, împrăștii și așezi aceste piese pe brad.

Așadar, fie că este vorba de un brad fals sau real de Crăciun, vă împărtășim sfaturile și trucurile  pentru a vă ajuta să creați cel mai frumos brad cu ușurință și fără stres. Citește mai departe și descoperă cum să creezi bradul de Crăciun cel mai bine îmbrăcat pentru a deveni piesa centrală a ideilor tale de Crăciun din acest an.

1. Așezați bradul de Crăciun și aranjați ramurile

Înainte de a afla cum se împodobeşte bradul de Crăciun, mai întâi va trebui să așezați bradul într-un suport sigur. Chiar dacă aveți unul dintre cei mai buni pomi de Crăciun artificiali, așezarea crengilor este totuși foarte importantă. Aest aspect va face ca bradul să arate mai natural și mai plin, și, de asemenea, mult mai frumos.

Puteți face acest lucru, într-o anumită măsură, și cu pomii de Crăciun reali, dar fiți blânzi pentru ca acele să nu cadă. Un alt sfat, purtați mănuși, deoarece crengile pot fi extrem de înțepătoare și ați putea risca o așchie.

2. Aprindeți luminițele în bradul de Crăciun

Dacă bradul tău nu este preiluminat, acum este momentul să afli cum se împodobeşte bradul de Crăciun și să pui luminițele pe brad. În primul rând, luați în considerare ce lumini. Atunci când alegeți luminile pentru bradul de Crăciun, regula de aur este să vă asigurați că culoarea luminilor nu intră în conflict cu decorațiunile și globurile.

Începeți cu lumini colorate pentru a oferi culoarea principală a bradului, apoi folosiți decorațiuni pentru a oferi explozii de culoare contrastante. Dacă aveți un brad mai mare, luați în considerare utilizarea becurilor în formă de glob mai degrabă decât a celor mai mici cu LED-uri. Acestea creează un sentiment mai bun de scară și vor fi mai eficiente din punct de vedere al costurilor. Anul acesta, lumina albă moale este în vogă.

Totul este aranjat. Acum este timpul să le așezați. Cel mai bun mod de a face acest lucru este mai întâi să le aprindeți, este mult mai ușor să vedeți unde le plasați în acest fel. Înfășurați firul de lumină pe ramuri, lucrând de la o parte la alta, de sus în jos, pentru a vă asigura că sunt distribuite uniform.

3. Adăugați ornamentul din vârful bradului

Cei mai mulți oameni cred că aceasta ar trebui să fie partea finală, dar este greșit. Atunci când un brad este complet decorat, poate fi destul de dificil să se fixeze vârful.

Bradul nu pare complet fără un punct de atracție cocoțat pe ramura verticală superioară a pomului de Crăciun, dar ar trebui pus printre primele. O stea, o zână sau o fundă de panglică supradimensionată sunt opțiuni tradiționale, dar există atât de multe alte idei originale de ornamente pentru vârful bradului de Crăciun. Acesta este al doilea pas legat de cum se împodobeşte bradul de Crăciun.

Vezi și: Brad de Crăciun împodobit inedit de către pompierii din Alba Iulia. Cu ce se deosebește față de restul brazilor

4. Începeți să adăugați decorațiuni în brad

Oricare dintre tendințele pentru cum se împodobeşte bradul de Crăciun pe care optezi anul acesta, cel mai bun sfat este să pui mai întâi cele mai grele decorațiuni spre interiorul bradului. Așa, greutatea va fi susținută de ramuri. Pentru cei din jurul mijlocului umpleți cu ornamente mai ieftine cu sclipici sau strălucitoare. Acestea  sunt perfecte pentru a prinde lumina din interiorul adâncului bradului.

Dacă aveți un brad artificial, nici măcar nu este nevoie să le agățați, se vor cuibări cu ușurință printre crengi. Acest pas va umple toate golurile din interiorul bradului și îl va face mai tridimensional și mai interesant.

5. Atârnă-ți globulețele cu chei în bradul de Crăciun

Începeți să vă agățați globulețele, folosindu-le pe cele mai mari la bază și globulețele de dimensiuni medii în mijlocul și în vârful bradului. Limitați-vă la trei sau patru culori diferite, folosind o varietate de decorațiuni mate, strălucitoare și cu sclipici. Acest lucru va contribui la conferirea profunzimii și a unui interes sporit bradului dumneavoastră.

Lipsa de structură și de spațiu cu globulețe este una dintre problemele majore întâlnite la decorarea pomilor. Multe case agață ornamente în bradul de Crăciun la întâmplare, ceea ce face ca acesta să pară populat și puțin claustrofob.

Poți evita cu ușurință acest lucru având un plan cu privire la cum vrei să arate bradul tău de Crăciun. Ar trebui să vă distribuiți decorațiunile în mod egal, luând în același timp în considerare și simetria.

6. cum se împodobeşte bradul de Crăciun cu beteală și alte ornamente

Umpleți bradul cu bețișoare, beteală și spray-uri strălucitoare, ramuri cu cristale de gheață sau zăpadă artificială, flori false, sau pur și simplu folosiți ramuri naturale cu un praf de vopsea spray albă. Ați putea încerca și cu bețe din conuri de pin, vopsind vârfurile cu vopsea acrilică albă și presărându-le cu sclipici alb și argintiu, pentru a le face să pară îmbibate de zăpadă.

7. Pune în valoare acele ornamente extra-speciale

Acum este momentul să vă puneți în valoare ornamentele preferate și să adăugați un element de surpriză. Acestea ar putea fi moșteniri sau obiecte de colecție, poate că ați adus un bibelou de Crăciun dintr-o vacanță de familie sau poate că aveți decorațiuni făcute de copii când erau mici. Dacă este ceva special, asigurați-vă că ocupă un loc de cinste.

8. Timpul pentru ultimele retușuri la bradul de Crăciun

Umpleți orice goluri din brad cu decorațiuni mai mici, cum ar fi mini globulețe sau clopoței. Sau încercați să finalizați aspectul cu ghețari de sticlă pe vârfurile ramurilor, pentru a crea aspectul perfect de țară a minunilor de iarnă pentru bradul dumneavoastră.

9. Alege-ți cu ce acoperiți baza bradului

Fiți imaginativ cu alegerea bazei bradului. Ai putea încerca pânză de sac, blană falsă sau orice altă țesătură pentru a ascunde trunchiul și orice suport practic, dar banal.

O opțiune la modă pentru bradul modern este o fustă de salcie pentru brad, dar, așa cum am menționat mai sus, aceasta ar trebui să fie pusă înainte de lumini.

10. Puteți pune cadourile sb bradul de Crăciun

Și gata! Înainte să vă dați seama, visul acelei după-amiezi perfecte de decorare a bradului de Crăciun împreună cu familia va deveni realitate. Și, dacă nu, puneți playlistul preferat de Crăciun, turnați un pahar de Prosecco și dansați în jurul bradului frumos decorat.

Cum se împodobeşte bradul de Crăciun în cel mai simplu mod?

Cel mai simplu mod de a decora bradul de Crăciun este să vă limitați la lumini și să renunțați la toate ornamentele. Dar atunci unde este spiritul sezonului de a face asta? Mulți sunt adepții ideii că mai puțin înseamnă mai mult atunci când vine vorba de decorarea unui brad. Multora le place să aleagă două sau trei decorațiuni identice și să le amestec cu luminițe pentru o schemă simplă, dar izbitoare.

Concluzie

Atunci când decorați un pom de Crăciun, există două lucruri cu care ați putea începe. În primul rând, dacă optați pentru o bază de brad solidă, aceasta trebuie să fie pusă înainte de orice decorațiuni, altfel toată munca grea va ajunge pe podea.

Dacă optați pentru acoperirea suportului bradului de Crăciun cu țesătură, atunci primul lucru care se pune pe brad sunt luminile. Deci, asigurați-vă că lucrați de la bază în sus. Apoi adăugați cele mai mari globulețe, urmate de cele de mărime medie și apoi de cele mai mici. Finalizați cu un ornament în vârful bradului și gata! Acum că ai aflat cum se împodobeşte bradul de Crăciun, o să fie unul perfect.

Urmăriți Playtech.ro și pe