23 iul. 2023 | 09:32

Bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă. Caută bine, poate le ai şi tu prin casă

Diverse
Bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă. Caută bine, poate le ai şi tu prin casă
A fost vândută o colecție de bancnote rare în valoare de 30 de milioane de dolari

Când vorbim de monede sau bancnote rare, așa cum am mai scris, este importantă evaluarea acestora, satfel având o imagine clară asupra valorii lor, odată ce sunt scoase la licitație. Pe plan local au apărut mulți colecționari amatori dispuși să facă bani prin vânzarea unor astfel de comori, precum sunt și bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă, sau o celebră colecție de bancnote având o valoare de 30 de milioane de dolari. Citește mai departe și vezi care sunt acestea.

Care sunt bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă

Așa cum spuneam, și pe plan local au început să fie scoase la licitație bancnotele mai vechi sau mai noi, toate aparținând unor amatori, iar majoritatea dintre ele sunt vândute la prețuri extrem de mari, mai ales cele mai noi care nu reprezintă, totuși, o raritate.

Așa se face că un alt colecționar amator a scos pe piață bancnotele mai vechi care îţi aduc bani de vacanţă, find vorba de bancnota de 1.000 de lei cu Mihail Eminescu ca personalitate imprimată, bancjota cu Eclipsa de Soare, cu valoare nominală de 2.000 de lei, cea de 5.000 de lei avându-l pe Lucian Blaga și bancnota de 5.000 de lei, dar de data asta cu chipul lui Avram Iancu, emisă în 1993.

Pe lângă acestea mai sunt și alte două bancnote extrem de vechi, în valoare de 1.000 de lei, respectiv 1 milion, emise în perioada interbelică (vezi galeria). Suma cerută de respectul colecționar este de 4.500 de lei pe toate cele patru bancnote, iar prețul, conform acestuia, este negociabil.

Vezi și: Cu câți bani se vinde o bancnotă veche de 10 lei pe OLX. Suma e incredibilă

Așadar, dacă ai și tu aceste bancnote prin casă, s-ar putea să faci ceva bani dacă te decizi să le scoți la vânzare. mai departe vorbim de una din cele mai scumpe colecții private, vândute în 2018 pentru 30 de milioane de dolari.

Colecție de bancnote rare în valoare de 30 de milioane de dolari

Un renumit colecționar de valută, Joel R. Anderson, scotea la vânzare în 2018 o colecție inedită de 240 de bancnote americane, evaluată la 30 de milioane de dolari. Colecția a fost vândută în mai multe părți și deținea o serie de bancnote semnificative din punct de vedere istoric.

Prima vânzare, care a avut loc pe 22 martie 2018 la centrul de convenții din Baltimore, Maryland, a fost o licitație live și online care cuprindea 64 de loturi. În total au fost stabilite patru vânzări, iar următoarea avea loc în august același an, iar celelalte două date urmau să fie stabilite.

Deși colecționarea de bacnote nu este nici pe departe la fel de populară ca și colecționarea de monede, este foarte neobișnuit ca o colecție de o asemenea amploare și magnitudine să ajungă într-o licitație.

Vezi și: Ai bancnote de 2$ acasă? Modelul care valorează 4.500 de dolari, vezi poate îl ai și tu

Potrivit catalogului de licitație, Anderson, care locuiește în Alabama deținea o editură numismatică, precum și TNT Fireworks, cel mai mare distribuitor de artificii din țară, și-a propus să obțină cele mai bune exemplare în cea mai bună stare a fiecărui model important de bancnote federale de dimensiuni mari, de la primele emisiuni cu circulație largă din 1861 până în anii 1920.

Un avantaj esențial al colecționării de bancnote de hârtie este că nu există foarte mulți oameni care să facă acest lucru la nivel înalt.

”Există doar în jur de 10.000 de colecționari care cheltuiesc mai mult de 5.000 de dolari pe an și apoi doar câteva duzini care au colecții foarte serioase. La nivelul de vârf este foarte mic.”, spun specialiștii în domeniu.

Bancnote cu valoare legală din 1862 și 1863

Prețul monedelor este mult mai mare decât cel al hârtiei. O monedă rară, potrivit lui Treglia, ar putea costa 30 de milioane de dolari, dar cel mai mult plătit la limita superioară a pieței monetare americane este de 3,29 milioane de dolari pentru 1890 de bonuri de trezorerie cu Ulysses S. Grant în 2014.

În colecția lui Andreson mai exista și bancnota de 10 dolari din 1891, ”Tombstone”. Aceasta a fost numită astfel deoarece portretul care apare este al lui Thomas A. Hendricks, vicepreședinte al Statelor Unite pentru câteva luni în 1885, timp în care a murit.

De asemenea, bancnota a primit numele de ”Tombstone” deoarece are o ramă curbată în partea de sus. Valoarea sa estimată era cuprinsă între 50.000 și 75.000 de dolari.

Vezi și: 10.000 de lei pentru aceste bancnote din anii ’90. Aşa te îmbogăţeşti pe nepusă masă, vezi dacă le ai şi tu

Dar adevărata emoție a fost în jurul unor bancnote cu valoare legală din 1862 și 1863. Potrivit catalogului, în mâinile unor persoane private se aflau doar patru exemplare de bancnote de 1.000 de dolari din 1862 și 1863. Una dintre bancnote îl înfățișează pe primul superintendent al finanțelor, un precursor al secretarului Trezoreriei, Robert Morris, gravat de maestrul gravor Charles Schlecht.

O a doua bancnotă din 1880 are un portret al lui DeWitt Clinton, senatorul responsabil în mare măsură de construcția canalului Erie. Ambele bancnote erau estimate să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 800.000 și 1,2 milioane de dolari.

Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Se strică vremea în România. Vin fenomene extreme
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
România trece la ORA DE IARNĂ! Data când dăm ceasurile cu o oră înapoi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
PENSIILE se MAJOREAZĂ din NOU de la 1 IANUARIE! BOLOȘ a anunțat: FONDURILE au FOST ASIGURATE
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro