Bancnota folosită de toată lumea poate dispărea. Afirmația care îi șochează pe mulți

Bancnota folosită de toată lumea poate dispărea. Afirmația care îi șochează pe mulți
A fost o adevarata discutie

Fostul CEO al Twitter, Jack Dorsey, a provocat o dezbatere pe platforma de pe care a cofondat-o, după ce a declarat că o bancnotă va fi înlocuită. Dorsey a făcut această declarație șocantă pe Twitter, într-un răspuns adresat cântăreței și compozitoarei Cardi B. Câștigătoarea premiului Grammy a postat pe Twitter o întrebare la care Dorsey a răspuns afirmativ.

O bancnotă foarte utilizată ar putea dispărea

Mai exact, Cardi B a întrebat dacă bitcoin va înlocui dolarul, iar fostul CEO al Twitter a răspuns că da.

La scurt timp după tweet-ul lui Dorsey, s-a înregistrat o creștere bruscă a prețului Bitcoin, care se tranzacționează în prezent la 49.137 de dolari, cu o creștere de 7,1% a valorii sale.

În plus, o altă criptomonedă Ethereum a înregistrat, de asemenea, o creștere a valorii sale. Potrivit Forbes, Dorsey a fost un susținător convins al Bitcoin și și-a arătat susținerea pentru criptomonedă în mai multe ocazii.

Vorbind la conferința Bitcoin de la Miami din luna iunie a acestui an, Dorsey a dezvăluit că ar fi lucrat pentru Bitcoin dacă nu ar fi condus Twitter și Square. El chiar declarase că ambele companii ale sale „au un rol de jucat” și a scris pe Twitter în august că Bitcoin va „uni o țară profund divizată” și chiar lumea.

Comentariul lui Dorsey i-a determinat pe utilizatori să aibă o mulțime de reacții puternic polarizate. Un utilizator a scris că ideea ca Bitcoin să înlocuiască un dolar este „un nonsens absolut”.

Ce au spus internauții

„Dolarul american este susținut de credința și creditul deplin al guvernului SUA. Bitcoin nu este susținut decât de aer.

Monedele trebuie să aibă stabilitate și încredere implicită. Bitcoin este departe de a fi la înălțimea așteptărilor din toate punctele de vedere. Rămâi la administrarea Twitter”, a adăugat utilizatorul.

Pe de altă parte, unii au venit și în sprijinul lui Dorsey, un utilizator comentând:

Când veți descoperi adevăratul potențial al Bitcoin fără limite, veți ști că este mult mai capabil decât un dolar”.

Între timp, fostul șef al Twitter este ocupat în prezent cu săpături la adresa Web3, un sistem descentralizat bazat pe blockchain, care se pare că va schimba conceptul internetului modern.

Având în vedere numărul mare de investiții în direcția Web3, Dorsey a scris pe Twitter mai devreme astăzi:

„Nu dețineți „web3”. VC-urile și LP-urile lor da. Nu va scăpa niciodată de stimulentele lor. Este, în cele din urmă, o entitate centralizată cu o altă etichetă. Doar ca să știți în ce vă băgați”.