Balansoarul de la care ți se rupe sufletul: Care este povestea copiilor de la graniță

Autor: Puiu Alexandru - 06:30, 27 ian. 2020

Încercând să transmită un mesaj puternic autorităților din regiune, un artist a instalat niște balansoare care trec granița din Statele Unite și Mexic.

Copiii din ziua de azi poate nu mai petrec la fel de mult timp pe balansoare, dar aceste creații ludice reprezintă implementarea perfectă a socializării dintre micuți. E genul de instalație care te obligă să-ți faci prieteni, să socializezi cu cineva pentru a te bucura de experiență. Datorită acestor particularități a balansoarelor, un profesor de arhitectură și unul de design interior au decis să le instaleze în zidul construit de Donald Trump la granița dintre Mexic și Statele Unite ale Americii.

balansoar mexic sua

Ronald Rael este profesor de arhitectură la Universitatea din California Berkeley, iar Virgina San Fratello este un profesor de design interior la Universitatea de Stat din San Jose, Mexic. Cei doi au colaborat pentru a crea ceva pentru copiii care petrec foarte mult timp în apropierea graniței dintre Statele Unite și Mexic.

Ideea era să fie un spațiu de joacă, dar, în același timp, să transmită un mesaj puternic celor care și-au făcut un scop în viață pentru ruperea oricăror legături între SUA și Mexic. Donald Trump și-a construit întreaga campanie electorală pe principiul că mexicanii ar trebui disprețuiți cu sete, deoarece vin ilegal în SUA, ”sunt violatori” și ne fură locurile de muncă. Remarcile sale referitoare la asocierea fără argumente dintre mexicani și violatori au fost repetate de numeroase ori, chiar și după ce a devenit președinte.

Revenind însă la balansoare, cei doi profesori din spatele proiectului s-au gândit vreo zece ani la această idee, până să ajungă la creațiile de culoare roz care să ”oblige” copii americani să se joace cu cei din Mexic. Mai multe imagini cu proiectul au fost postate pe Instagram după materializarea sa, iar Rael s-a arătat foarte încântat de faptul că încurajează comunicarea și relațiile de prietenie la zidul care a fost construit să dezbine.

 

 

View this post on Instagram

 

One of the most incredible experiences of my and @vasfsf’s career bringing to life the conceptual drawings of the Teetertotter Wall from 2009 in an event filled with joy, excitement, and togetherness at the borderwall. The wall became a literal fulcrum for U.S. – Mexico relations and children and adults were connected in meaningful ways on both sides with the recognition that the actions that take place on one side have a direct consequence on the other side. Amazing thanks to everyone who made this event possible like Omar Rios @colectivo.chopeke for collaborating with us, the guys at Taller Herrería in #CiudadJuarez for their fine craftsmanship, @anateresafernandez for encouragement and support, and everyone who showed up on both sides including the beautiful families from Colonia Anapra, and @kerrydoyle2010, @kateggreen , @ersela_kripa , @stphn_mllr , @wakawaffles, @chris_inabox and many others (you know who you are). #raelsanfratello #borderwallasarchitecture #teetertotterwall #seesaw #subibaja

A post shared by Ronald Rael (@rrael) on

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI