Badantele românce riscă să rămână fără loc de muncă. Anunțul trist a fost făcut chiar azi de autoritățile din Italia

Badantele românce riscă să rămână fără loc de muncă. Anunțul trist a fost făcut chiar azi de autoritățile din Italia
Anunț trist pentru badantele românce. Ce vor să facă autoritățile

Vești proaste pentru badantele românce! Ele riscă să rămână fără loc de muncă după ce autoritățile din Italia au făcut un anunț ce are legătură cu persoanele ce au plecat peste hotare. O decizie radicală ar putea să fie luată.

Schimbări în Italia. Ce vești au primit badantele românce

Multe românce au ales să plece din țară pentru a încerca să aducă cât mai mulți bani familiei. Din păcate, ele ar putea să fie nevoite să se întoarcă în România după ce ar rămâne fără loc de muncă dacă autoritățile din Italia le obligă să se vaccineze.

Personalul medical este obligat să se vaccineze împotriva covid-19, dar autoritățile se gândesc să facă anumite schimbări ce pot să influențeze șederea badantelor românce în Italia. Ele ar putea să rămână fără loc de muncă dacă nu aleg să se imunizeze.

Badantele românce s-ar putea întoarce în țară. Care este motivul

Autoritățile din Italia se gândesc la a introduce obligația de vaccinare pentru persoanele ce se ocupă de vârstnici. Badantele românce intră în contact cu mulți oameni ce se află în categoria de risc, de aici și schimbările ce ar putea să apară cu privire la locurile de muncă, potrivit Corriere della Serra.

Chiar dacă nu s-au luat măsuri cu privire la vaccinarea badantelor, mulți angajatori pot să le lase fără loc de muncă dacă decid că nu vor să lucreze cu persoane ce nu s-au vaccinat. De asemenea, problemele pentru românce nu se opresc aici.

Ce anunț trist au făcut autoritățile. Cum ar putea să dispară sursa de venit pe care o au badantele

Multe persoane ce reprezintă angajatorii din sectorul asistenței familiale au intervenit și au explicat că vârstnicii pot să fie puși în pericol și pot să se infecteze cu virusul dacă badantele nu aleg să se imunizeze și să prezinte permisul verde.

„Problema este delicată, înțelegem și respectăm libertatea de decizie a tuturor cu privire la vaccinare, dar pentru familii reducerea riscului de expunere la boală este crucială.

Refuzul de a prezenta permisul verde subminează iremediabil relația de încredere cu angajatul.”, a transmis președintele unei asociații ce se ocupă cu angajatorii din sectorul asistenței familiale, Andrea Zini.

Între timp, femeile ce locuiesc în Italia și se ocupă cu îngrijirea bătrânilor au ales să se vaccineze cu Sputnik. Din păcate, chiar dacă au ales să se imunizeze, acest tip de vaccin nu este recunoscut în Italia și nu le oferă ajutor cu privire la păstarea locului de muncă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI