Vești bune pentru româncele ce îngrijesc bătrâni în Italia! De foarte mulți ani, o grămadă de femei din țara noastră pleacă pentru a găsi un loc de muncă și a reuși să își întrețină familia, dar au parte de multe probleme.
Româncele pleacă în țări precum Italia, Germania, Spania și Austria pentru a reuși să câștige suficienți bani pentru ca rudele rămase acasă să ducă o viață cât mai bună. Din păcate, ele se supun unui adevărat chin.
Multe femei au dezvăluit, de-a lungul anilor, că au fost supuse unor situații dramatice și au fost nevoite să le facă toate poftele vârstnicilor sau copiilor pe care îi au în grijă. Din păcate, nici măcar banii primiți nu au reprezentat un motiv de a rămâne la locul de muncă.
Totul este pe cale să se schimbe. Italia a făcut primul pas pentru ca româncele ce îngrijesc diferiți bătrâni să fie plătite așa cum trebuie, deci veștile sunt uimitoare pentru femeile ce au plecat în alte țări pentru a munci!
Autoritățile din Italia au luat o decizie benefică pentru româncele ce munceau la negru și aveau grijă de bătrâni. Femeile au fost chemate pentru a se angaja în centre de specialitate unde stau vârstnicii, așa că nu o să mai suporte un adevărat chin de acum încolo.
Multe nedreptăți s-au făcut pentru româncele ce au plecat în străinătate pentru a munci. Din păcate, ele au parte doar de situații triste, iar salariul pe care îl primesc nu este unul foarte bun, câștigând maxim 1.200 de euro pe lună.
Româncele locuiesc alături de bătrâni și muncesc zi și noapte pentru a câștiga bani ce sunt necesari rudelor din România. Totuși, nu totul este roz, mai ales pentru că multe s-au luptat cu situații în care nu au fost tratate așa de bine.
Există și părți bune. Spre exemplu, în Italia, ori de câte ori femeile acuză că nu au fost tratate așa cum ar trebui pentru munca pe care o depun sau că nu au primit banii promiși, instanțele le dau câștig de cauză în majoritatea timpului.
„Este prima dată când este recunoscută calificarea pe care o au aceste persoane.
Badantele fac o muncă, nu este recunoscută, iar statul italian, într-o situație de criză, a angajat persoane calificate, un precedent pentru a recunoaște aceste femei care lucrează cu persoane cu demență, fac injecții, plus îngrijiri medicale.”, a spus Sebastian Toc, specialist la Institutul de Cercetare a Calității Vieții.