15 iul. 2022 | 13:08

Bacteria care cauzează holera, descoperită într-o piață. Alertă majoră în Wuhan, China

News
Bacteria care cauzează holera, descoperită într-o piață. Alertă majoră în Wuhan, China
Autoritățile sanitare vorbesc despre bacteria care cauzează holera!

Bacteria care cauzează holera, descoperită într-o piață! După ce pandemia covid a fost declanșată în China, acum noi rapoarte vorbesc despre o nouă criză. Autoritățile chineze vorbesc despre bacteria care cauzează holera, descoperită într-o piață din Wuhan. Ca urmare, autoritățile sanitare au declanșat o alertă majoră în orașul Wuhan din districtul Wuchang.

Autoritățile sanitare vorbesc de bacteria care cauzează holera, descoperită într-o piață

La începutul aestei săptămâni, autoritățile chineze au confirmat un caz de holeră a apărut în orașul central Wuhan. Mass-media de stat a recunoscut că acest caz a stârnit îngrijorarea populației. Presa oficială chineză Xinhua a publicat știrea pe prima pagină a site-ului său luni seara.

Materialul cita un anunț public emis de centrul pentru controlul bolilor din cadrul guvernului districtului Wuchang. Wuchang este un district cu puțin peste un milion de locuitori din orașul Wuhan și găzduiește Universitatea Wuhan, unde a fost raportat cazul.

Știrea nu se mai regăsește pe prima pagină a Xinhua începând de marți dimineață, ora locală, și nici nu mai poate fi găsită în secțiunea „Știri locale” a site-ului, o categorie în care se afla anterior.

Conform autorităților, bacteria care cauzează holera ar fi fost descoperită la un student al Universității din Wuhan. Oficialii instituției declarau că un student absolvent cu antecedente de boli gastro a fost internat la spitalul universității pe 8 iulie.

Tânărul ar fi prezentat simptome de febră, vărsături și diaree. De atunci, studentul a fost transferat de două ori, de fiecare dată la un spital de nivel superior. În prezent se află în carantină, a precizat universitatea.

Alertă majoră în Wuhan, China

Căminul în care a stat studentul, precum și laboratorul în care lucra, au fost amândouă închise începând cu seara zilei de 9 iulie. Trei contacte apropiate, inclusiv doi colegi de cameră și o a treia persoană care a luat masa cu studentul înainte de spitalizarea acestuia, au fost puse în carantină.

Între seara zilei de 9 iulie și dimineața devreme a doua zi, au fost testați 254 de studenți. Toți locuiau în aceeași clădire de cămine. Au mai fost testați trei administratori de cămine și 15 vânzători. Zonele potențial afectate sunt temporar închise.

S-a luat decizia ca personalul relevant să fie pus în carantină, primind medicamente preventive, a precizat universitatea, conform agenției Reuters. De asemenea, universitatea a prelevat probe „de mediu” din zonele publice ale clădirii de cămin.

S-au colectat probe din camerele de cămin, din băi, din canalele de eliminare a deșeurilor și din clădirea în care lucra studentul. Zonele au fost, de asemenea, dezinfectate.

Personalul din spitale a fost testat pentru bacteria care cauzează holera

Universitatea a raportat că spitalul său a tratat 19 cazuri suplimentare de diaree între 1 și 10 iulie și că se fac teste pentru holeră. Bacteria carea cauzează holera a fost depistată prin tulpina O1 sau O138, care a fost confirmată de autorități.

Universitatea a declarat luni că până la 10 iulie seara, nicio altă tulpină O1 sau O138 nu a fost detectată în rândul celor 264 de persoane atent monitorizate.

O1 și O138 sunt singurele două tulpini din bacteria care cauzează holera și care provoacă epidemii, potrivit OMS. Holera este doar a doua boală infecțioasă clasificată de guvernul chinez ca boală infecțioasă de tip A, cealaltă fiind ciuma.

COVID-19, SIDA, rabia, gripa aviară și malaria se numără printre zecile de boli clasificate ca fiind de tip B, o categorie mai puțin severă.

Parteneri
Ce a găsit fratele Mădălinei Manole la mormântul artistei, de Crăciun
Redactia.ro
2025 este Anul Șarpelui, un an care anunță transformări profunde și șanse mari de a descoperi dragostea
Click.ro
Cresc alocațiile de stat de la 1 ianuarie 2025. Câți bani urmează să primească copiii din România
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Andreea Bostănică, în lacrimi pe Tik Tok după ce a pierdut o brățară de 20.000 euro. Influencerița a stârnit revolta internauților
Unica.ro
Ramona Olaru, imagini incendiare. A participat la celebrul show Magic Mike
EVZ.ro
Cuza și-a asumat relația cu noua iubită! Prima poză oficială cu femeia din viața prezentatorului de la Neatza / FOTO
Spynews
Verdict pentru Simona Halep. Veștile nu sunt bune deloc: Coșmarul continuă
Capital.ro
Cum arată casa de 2,5 milioane de euro a Monicăi Tatoiu. Are 9 dormitoare și mobilă de lux. Vila e o fortăreață: “Tot sistemul de protecție a casei este inventat de mine"
Avantaje
NU MAI CRESC PENSIILE! GUVERNUL a DECIS OFICIAL
Mediaflux
Mai mulți bani pentru copiii din România din 1 ianuarie 2025! Guvernul a decis cu cât cresc alocațiile
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro