17 iun. 2022 | 18:51

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie

BAC 2022
Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie
Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie

Bacalaureat 2022. Pe 22 iunie 2022 este programată proba la alegere – E. d), din cadrul examenului de BAC. Candidații înscriși pentru examenul de la Bacalaureat, care au absolvit liceul la filiera teoretică, profil real sau la filiera tehnologică, au putut să opteze pentru chimie organică sau la chimie anorganică la această probă.

Bacalaureat 2022, proba la Chimie

Pentru proba la Chimie, de la Bacalaureat 2022, programată miercuri, 22 iunie 2022, profesoara Daniela Bogdan, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din Sinaia, dă sfaturi despre cum pot fi abordate cerințele examenului de Chimie, astfel încât lucrarea să aibă un aspect structurat și cât mai clar.

„Le recomand tuturor să reverifice calculele, deoarece un calcul greşit la o problemă conduce la o diminuare a punctajului cu o unitate (1 punct din totalul de 100 de puncte al probei de examen), în ipoteza că raţionamentul a fost corect.

De exemplu, dacă pentru problema respectivă se acordă 3 puncte, conform baremului, iar calculul este eronat, candidatul primeşte 2 puncte pentru raţionament corect”, este unul dintre sfaturile doamnei profesoare de Chimie, conform Edupedu.ro.  

Sfaturi pentru proba la Chimie

Statisticile anuale arată că elevii care aleg să susțină proba la chimie organică sunt mai mulți decât cei care aleg chimia anorganică. Profesoara a spus ce anume trebuie să aibă în vedere elevii care au ales chimia organică sau chimia anorganică pentru ultima probă a examenului de bacalaureat.

„1. Analizaţi cu atenţie formulele date la subiectul I A.

2. Citiți cu atenție enunțurile, iar la itemii de tip grilă vă recomand să parcurgeți toate variantele de răspuns, apoi să alegeți răspunsul corect, scriind (lizibil) doar litera corespunzătoare răspunsului corect.

3. Redactați lizibil rezolvarea problemelor, parcurgând toate etapele de rezolvare.

4. Fiţi atenţi la calculele numerice, la ordinul de mărime, la unităţile de măsură în care trebuie să exprimaţi rezultatele. Refaceţi calculele, dacă este necesar, în aşa fel încât să fiţi siguri că rezultatul este corect.

5. La întrebările privind proprietăţile fizice ale unor substanţe sau importanţa lor, elaboraţi un răspuns care să vizeze cerinţele, nu doar o înşiruire de termeni.

6. La redactarea lucrării, recomand ca răspunsurile să fie date respectând ordinea subiectelor, iar rezolvările să nu fie fragmentate pe mai multe pagini.

7. La sfârşitul subiectului aveţi masele atomice rotunjite, numere atomice, constante fizice care vă sunt necesare pentru rezolvarea subiectelor.

8. Rezervaţi-vă o jumătate de oră pentru a verifica răspunsurile redactate pe foaia de examen.

Abordaţi examenul cu încredere în voi şi veţi avea succes!”, a declarat profesoara Daniela Bogdan, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din Sinaia.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Capital.ro
Top 5 alimente care ne otrăvesc organismul și trebuie evitate | Dr. Cezar: ”E favorizantă pentru apariția cancerului”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro