Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie

Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie
Bacalaureat 2022. Sfaturi pentru proba la Chimie

Bacalaureat 2022. Pe 22 iunie 2022 este programată proba la alegere – E. d), din cadrul examenului de BAC. Candidații înscriși pentru examenul de la Bacalaureat, care au absolvit liceul la filiera teoretică, profil real sau la filiera tehnologică, au putut să opteze pentru chimie organică sau la chimie anorganică la această probă.

Bacalaureat 2022, proba la Chimie

Pentru proba la Chimie, de la Bacalaureat 2022, programată miercuri, 22 iunie 2022, profesoara Daniela Bogdan, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din Sinaia, dă sfaturi despre cum pot fi abordate cerințele examenului de Chimie, astfel încât lucrarea să aibă un aspect structurat și cât mai clar.

„Le recomand tuturor să reverifice calculele, deoarece un calcul greşit la o problemă conduce la o diminuare a punctajului cu o unitate (1 punct din totalul de 100 de puncte al probei de examen), în ipoteza că raţionamentul a fost corect.

De exemplu, dacă pentru problema respectivă se acordă 3 puncte, conform baremului, iar calculul este eronat, candidatul primeşte 2 puncte pentru raţionament corect”, este unul dintre sfaturile doamnei profesoare de Chimie, conform Edupedu.ro.  

Sfaturi pentru proba la Chimie

Statisticile anuale arată că elevii care aleg să susțină proba la chimie organică sunt mai mulți decât cei care aleg chimia anorganică. Profesoara a spus ce anume trebuie să aibă în vedere elevii care au ales chimia organică sau chimia anorganică pentru ultima probă a examenului de bacalaureat.

„1. Analizaţi cu atenţie formulele date la subiectul I A.

2. Citiți cu atenție enunțurile, iar la itemii de tip grilă vă recomand să parcurgeți toate variantele de răspuns, apoi să alegeți răspunsul corect, scriind (lizibil) doar litera corespunzătoare răspunsului corect.

3. Redactați lizibil rezolvarea problemelor, parcurgând toate etapele de rezolvare.

4. Fiţi atenţi la calculele numerice, la ordinul de mărime, la unităţile de măsură în care trebuie să exprimaţi rezultatele. Refaceţi calculele, dacă este necesar, în aşa fel încât să fiţi siguri că rezultatul este corect.

5. La întrebările privind proprietăţile fizice ale unor substanţe sau importanţa lor, elaboraţi un răspuns care să vizeze cerinţele, nu doar o înşiruire de termeni.

6. La redactarea lucrării, recomand ca răspunsurile să fie date respectând ordinea subiectelor, iar rezolvările să nu fie fragmentate pe mai multe pagini.

7. La sfârşitul subiectului aveţi masele atomice rotunjite, numere atomice, constante fizice care vă sunt necesare pentru rezolvarea subiectelor.

8. Rezervaţi-vă o jumătate de oră pentru a verifica răspunsurile redactate pe foaia de examen.

Abordaţi examenul cu încredere în voi şi veţi avea succes!”, a declarat profesoara Daniela Bogdan, de la Colegiul Național “Sfântul Sava” din Sinaia.