Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Subiecte, barem și rezolvare pentru proba de chimie

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Subiecte, barem și rezolvare pentru proba de chimie
Bacalaureat 2021 sesiunea de toamnă - barem și rezolvare chimie

A început sesiunea de toamnă din cadrul Bacalaureatului 2021, iar elevii din promoțiile anterioare mai au câteva zile pline de emoții până să-și vadă rezultatele. Iată mai multe detalii despre probleme rămase și baremul pentru proba de chimie!

BAC 2021 sesiunea de toamnă: barem și rezolvare pentru proba de chimie

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 a început luni, 16 august. Atunci a avut loc prima probă scrisă la Limba și Lituratura Română. Elevii au de susținut, în funcție de profil, probe la materiile: Istorie, Matematică, Geografie, Biologie, Fizică, Chimie, Logică, Economie, Informatică, Filosofie și Sociologie.

Rezultatele finale urmează să se afișeze pe data de 31 august, iar tot atunci vor putea fi depuse contestațiile de către elevii nemulțumiți de punctajul oferit. Rezultatele în urma reevaluării lucrărilor vor fi afișate oficial pe data de 3 septembrie. Liceenii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea subiectelor.

Intrarea în sălile de examen se face până în orele 08:30, iar probleme la 09:00. Cei care au terminat clasa a XII-a trebuie să știe că după aducerea subiectelor nimeni nu mai are voie să pătrundă în sălile care dispun de profesori supraveghetori, camere video și audio.

  • Poți vedea baremul și rezolvarea pentru proba de chimie mai jos:

Chimie anorganică 

Chimie organică

Calendar sesiunea de toamnă: august-septembrie BAC 2021

16 august 2021 – Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
17 august 2021 – Proba obligatorie a profilului – proba E.c) (matematică sau istorie) – proba scrisă
18 august 2021 – Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă19 august 2021 – Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
23-24 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
25 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
26 – 27 august 2021 – Evaluarea competențelor digitale – proba D
30 – 31 august 2021 – Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

Reguli importante pentru examen

-Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
-Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru.
-Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.
-Beneficiază de prelungirea timpului de lucru alocat, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a examenului de Bacalaureat, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI