Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF
Ce subiecte au picat la examenul, proba scrisă la Istorie

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă este în curs de desfășurare. Astăzi a avut loc proba scrisă la Istorie în toate unitățile școlare arodante. Cei peste 39.000 de candidați s-au prezentat și în această dimineață, începând cu ora 8:30, în sălile de examinare.

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Azi proba scrisă la Istorie

Conform programei publicate de Ministerului Educației, astăzi a avut loc proa scrisă la Istorie în cadrul examenelor de Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Din totalul de 39.000 de candidați, un important număr de elevi au fost prezenți astăzi în sălile de examinare pentru această probă.

Conform profesorilor, în sesinea de vară subiectele la Istorie nu au fost atât de grele, pe cât se așteptau elevii care au fost rpezenți la aceeași probă, dar în sesiunea de vară. Conform profesorilor de Istorie, materia dată la sesiunea din vară a fost menită să le testeze cunoștințele.

“Într-un an de școală on-line copiii nu și-au însușit limbajul istoric”. Pe cei care susțin asta îi invit în clasa a V-a. Elevii mei s-ar putea să vă dea lecții. Tot on-line au lucrat și ei. Limbajul istoric, succesiunea logică a evenimentelor și evidențierea cauză-efect într-un discurs nu le înveți în clasa a XII-a, ci le deprinzi de-a lungul întregii școlarități. Să nu mai zic că aici vorbim de competențe transcurriculare. “Subiectele au fost prea grele”. Nu au fost. Au testat cunoștințe legate de perioada medievală, modernă și contemporană.”, a explicat pentru EduPedu.ro, profesoara de Istorie Andreea Laura Martinescu.

Baremul de evaluare și punctare la Istorie

Ca și în sesiunea de vară, examenul, proba scrisă la Istorie la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă, se va da conform procedurilor stabilie de Minister. Baremul a fost publicat pe site-ul Ministerului.

În ce ce urmează vă prezentăm Baremul de evaluare și notare la Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă:

  • „BAREM DE EVALUARE ŞI DE NOTARE
    Filiera teoretică, profil umanist, toate specializările; Filiera vocaţională – profil artistic, toate specializările; – profil sportiv, toate specializările; – profil pedagogic, specializările: bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor pentru activităţi extraşcolare, pedagog şcolar, educator-puericultor; – profil teologic, toate specializările.:
  • Se punctează orice modalitate de rezolvare corectă a cerinţelor.
  • Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit în barem. Nu se acordă fracţiuni de punct.
  • Se acordă zece puncte din oficiu. Nota finală se calculează prin împărţirea la zece a punctajului total acordat pentru lucrare.
  • Subiectul 1 – 30 de puncte
  • Subiectul 2 – 30 de puncte
  • Subiectul 3 – 30 de puncte”, se arată în documentul publicat de Minister

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la examenul, proba scrisă la Istorie

Examenul de astăzi, 17 august, conform Ministerului Educației, s-a desfășurat în condiții optime. Subiectele au fost publicate, conform legii, după ora 15:00, pe site-ul Ministerului. Le puteți găsi aici.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI