Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba și literatura Română. Vezi PDF

Bacalaureat 2021, sesiunea de toamnă. Ce subiecte au picat la Limba și literatura Română. Vezi PDF
BAC sesiunea de toamnă 2021: subiecte pentru Limba și Literatura Română

Liceenii nu au scăpat de emoții. O parte dintre aceștia mai au foarte puțin până să își vadă rezultatele, după ce sesiunea de toamnă se va termina oficial. Care au fost subiectele la Limba și Literatura Română și când vor fi restul probelor?

BAC sesiunea de toamnă 2021: subiecte la Limba și Literatura Română

Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat 2021 a început azi, 16 august, iar la finele ei liceenii se vor putea bucura sau nu de etapa această depășită. Aproape 39.000 de candidați s-au înscris la sesiunea de toamnă la BAC 2021, arată cifrele oficiale.

Prima probă scrisă este azi, la Limba și Literatura Română. În cursul zilei de marți elevii se pregătesc pentru proba obligatorie a profilului, iar miercuri va fi proba la alegere în funcție de profil și specializare.

Elevii care fac parte din minorități naționale urmează să susțină proba la limba și literatura maternă joi, 19 august. Conform calendarului Ministerului Educației, între 23 și 31 august se vor echivala și recunoaște competențele lingvistice și digitale.

 • Subiectele vor fi publicate AICI imediat ce vor fi afișate.

Calendarul probelor

Nota minimă de promovare pentru fiecare materie este de 5, iar nota finală la calculul celor trei competențe trebuie să fie minimum 6. Datele transmis de inspectoratele școlare județene arată că 24.988 de candidați provin din promoția 2020-2021, iar 13.958 de elevi din promoțiile anterioare.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 31 august, atunci când se vor afișa primele rezultate. Elevii nemulțumiți pot face o cerere pentru reevaluarea lucrării în intervalul 12:00 – 18:00 în format fizic, dar și electronic. Rezultatele finale după contestații vor fi comunicate în cursul zilei de vineri, 3 septembrie. Proba la Limba și Literatura Română este structurată astfel:

 • Subiectul I – cotat cu 50 de puncte – are două părți, A și B, iar la A sunt de obicei 5 cerințe, notate fiecare cu câte 6 puncte. B-ul are 20 de puncte.
 • Subiectul II, care verifică de obicei noțiuni despre mijloacele artistice ale unui text, poate fi un comentariu de poezie sau un fragment de text dramatic – este cotat cu
 • 10 puncte. Pentru subiectul III, un eseu de teorie literară particularizat pe o operă studiată, uneori poate fi la alegere, se dau 30 de puncte.

Sesiunea de toamnă

 • 16 august 2021 Limba și literatura română – proba scrisă
 • 17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă
 • 18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba scrisă
 • 19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba scrisă
 • 23-24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A (proba va fi echivalată, nu se susține)
 • 25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B (proba va fi echivalată, nu se susține)
 • 26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D (proba va fi echivalată, nu se susține)
 • 30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C (proba va fi echivalată, nu se susține)