Bacalaureat 2021. La ce oră începe proba la Limba și literatura română. Când trebuie să ajungă elevii în clase

Bacalaureat 2021. La ce oră începe proba la Limba și literatura română. Când trebuie să ajungă elevii în clase
BAC 2021. Ce reguli trebuie să cunoască elevii înainte de examen

Mari emoții pentru elevii ce se pregătesc pentru unul dintre cele mai grele examene din viața lor! Prima probă este de Limba și literatura română, așa că toată lumea trebuie să știe regulile impuse pentru a putea să participe, dar și ora la care este permis accesul în săli.

Reguli BAC 2021. La ce oră trebuie să ajungă elevii în săli

Pandemia a schimbat pentru totdeauna viețile elevilor. După multe luni în care sistemul de învățământ a înfruntat foarte multe provocări, iar tinerii au fost nevoiți să studieze în mediul online, iată că se apropie Bacalaureatul cu noi reguli impuse pentru a nu exista anumite riscuri. 

Fiecare probă durează trei ore, iar elevii se vor așeza câte unul în bancă, în ordine aflabetică. Apoi, toată lumea primește o coală de hârtie tipizată pe care numele o să fie scris cu majuscule, prenumele tatălui, prenumele personale și toate datele cerute pe colțul de foaie. Accesul în săli se va face în baza actului de identitate între orele 7:30 și 8:30, examenul începând de la ora 9:00.

Ce obiecte sunt interzise. Atenție, urmările sunt foarte grave

De asemenea, elevii nu vor mai putea intra în săli dacă subiectele au fost distribuite. Candidații nu au voie să părăsească sala în care se țin diferitele probe înainte de a trece o oră și jumătate de la începerea examenului. Elevii au la dispoziție 3 ore pentru a rezolva subiectele, dar, în cazul în care se simt rău și își doresc să plece din bancă, ei o să fie însoțiți de un asistent.  Timpul pentru examen nu se va prelungi.

Cadrele didactice ce vor asista la examen sunt selectate din alte unități de învățământ decât cele din care provin candidații prezenți în săli. Minim un asistent o să fie prezent printre elevi, așa că aceștia nu au voie să aducă obiecte personale precum ghiozdane și genți. Toate lucrurile trebuie predate în sala de depozitare stabilită de comisie înainte ca probele să înceapă. Cei ce nu vor respecta decizia, nu vor putea participa la Bacalaureat.

Ce pot să pățească candidații ce încearcă să copieze

Sunt strict interzise cărțile, notițele, dicționarele, manualele, formularele, rezumatele sau lucrările, la fel și căștile audio, telefoanele mobile sau orice mijloc electronic ce permite conectarea la internet și ar putea să folosească la completarea subiectelor prezentate pe foile de examen. Candidații nu au voie să copieze, să transmită materiale ce ar putea duce la rezolvarea problemelor propuse în probe, să comunice între ei sau cu exteriorul.

În cazul în care obiectele descrise mai sus sunt găsite în posesia unui candidat, acesta o să fie eliminat imediat din sală pentru fraudă sau tentativă de fraudă, indiferent dacă s-a folosit sau nu de lucrurile personale în timpul examenului. Veștile rele pentru cei ce încearcă să copieze nu se opresc aici. Elevii vor putea să participe, cel mai devreme, la a treia sesiune de BAC după aceea în care au fost prinși.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI