Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Calendarul complet pentru toți elevii

Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Calendarul complet pentru toți elevii
Bacalaureat 2020 sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului din acest an școlar a surprins pe toată lumea cu numărul elevilor care s-au înscris să-și încerce încă o dată șansa. Care este calendarul complet pentru elevi?

Bacalaureat 2020. Calendar pentru elevii care sunt în sesiunea de toamnă

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat 2020 se va desfășura în perioada dintre 24 august-5 septembrie, arată calendarul anuțat de către Ministerul Educației. Înscrierile pentru această sesiunea s-au desfășurat în perioada 13-24 iulie, indicând astfel mulți doritori de a-și mai da o șansă pentru a obține diploma de BAC. Probele scrise au fost programate de specialiști în săptămâna 24-27 august.

Afișarea rezultatelor prime la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie, pana la orele 12:00, urmată de etapa depunerii contestațiilor în aceeași zi între orele 14:00 – 20:00.

„La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor- RGPD).”

Bacalaureat sesiunea de toamnă
Bacalaureat sesiunea de toamnă

Calendar sesiunea de toamnă 2020

  • 24 august: Limba şi literatura română – E.a)
  • 25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)
  • 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)
  • 27 august: Limba şi literatura maternă – proba E.b)
  • 2 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
  • 2 – 4 septembrie: rezolvarea contestațiilor
  • 5 septembrie: afișarea rezultatelor finale.

„Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice”
MEC, comunicat de presă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI