Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele după contestații

Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele după contestații
Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele după contestații .

60.000 de elevi care au depus contestație la Bacalaureat 2020, își vor afla astăzi notele finale după contestațiile pe care le-au depus dacă au fost nemulțumiți de notele obținute la examenul maturității.

Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele după contestații

Zeci de mii de elevi au depus contestații după probele scrise de la Bacalaureat 2020, din cauză că au fost de părere că au fost nedreptățiți în ceea ce privește notarea. Rezultatele finale au fost făcute publice pe site-ul edu.ro, în data de 5 iulie, 4 zile corectând profesorii zeci de mii de lucrări.

La disciplina Limba și literatura română au fost depuse cele mai multe contestații, fiind aproximativ 24.ooo, asta denotând că elevii nu au fost împăcați cu notele obținute la această materie.

Contestații Bacalaureat 2020

Conform Calendarului examenului de Bacalaureat 2020, lucrările au fost recorectate în perioada 1- 4 iulie, astăzi fiind afișate rezultatele finale în urma contestațiilor.

În total, la toate disciplinele la care s-a susținut examen de Bacalaureat 2020 în acest an, au fost depuse aproximativ 60.000 de contestații, după cum urmează:

 • 23.954 de contestații la proba scrisă de Limba și literatura română – E)a)
 • 492 de contestații la proba scrisă de Limba și literatura maternă – E)b)
 • 20.741 de contestații la proba obligatorie a profilului – E)c)
 • 17.603 contestații la proba la alegere a profilului și specializării – E)d)
Elevă care verifică notele de la Bacalaureat la avizier.
Rezultate contestații Bacalaureat 2020. Edu.ro a afișat notele după contestații.

Repartizarea pe județe a numărului de contestații depuse

În București au fost depuse cele mai multe contestații, mai exact, 7380. Celelalte județe care se încadrează la numărul mare de contestații depuse, sunt:

 • Constanța cu un număr de 2.941 de contestații depuse
 • Argeș cu un număr de 2.868 de contestații depuse
 • Suceava cu un număr de 2.527 de contestații depuse

La polul opus, cu numărul cel mai mic de contestații, sub 650, sunt, județele:

 • Mehedinți
 • Călărași
 • Covasna
 • Ialomița
 • Tulcea

Situația notelor obținute la Bacalaureat

Există și situații în care notele de la Bacalaureat 2020 au fost perfecte, deci contestația ar fi fost inutilă. Nu mai puțin de 232 de elevi au obținut media 10, un record pentru situația din ultimii 17 ani de la Bacalaureat.

În acest an, probele examenului de Bacalaureat au fost considerate de către elevi ușoare, iar specialiștii au fost de părere că subiectele au fost gândite în așa fel încât să treacă toți elevii. Notele de la Bacalaureat contează mai mult ca niciodată în acest an, în vederea admiterii la facultate, în condițiile în care pandemia de coronavirus i-a determinat pe mulți conducători ai sistemului universitar românesc să ia în considerare media de la Bacalaureat într-o măsură mai mare comparativ cu alți ani.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI