Ministerul Educației a făcut anunțul oficial. Când și în ce condiții se vor deschide grădinițele și creșele

Ministerul Educației a făcut anunțul oficial. Când și în ce condiții se vor deschide grădinițele și creșele
Ministerul Educației a făcut anunțul oficial. Când și în ce condiții se vor deschide grădinițele și creșele

Veste bună pentru milioane de părinți! Ministerul Educației a anunțat luni faptul că măsurile necesare redeschiderii grădinițelor, after-school-urilor și creșelor, în contextul pandemiei de COVID-19, au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial. Potrivit unui comunicat de presă, Ordinul comun dintre Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale stabilește măsurile de siguranță necesare pentru prevenirea infectării cu COVID-19.

Ce trebuie să facă părinții care doresc să beneficieze de serviciile grădinițelor pe perioada verii

Potrivit noului Ordin care va fi publicat în Monitorul Oficial, părinții care vor să-și lase copiii la grădinițele, creșele și after-school-urile de stat pe perioada vacanței trebuie să depună cereri la unitățile de învățământ.
În plus, pentru a evita transmiterea cu noul coronavirus, copiii nu vor avea voie să vină cu jucării de acasă.

O altă regulă impusă este eliminarea jucăriilor din sălile insituțiilor de învățămân, în situația în care acestea nu pot fi spălate. Ministerul Educației recomandă activitățile în aer liber și păstrarea distanțării sociale.

Începând de astăzi, părinții care doresc să beneficieze de serviciile oferite de grădinițele/unitățile de învățământ preșcolar de stat, în perioada vacanței de vară, pot depune cereri la unitățile de învățământ pe care le-au frecventat copiii în acest an școlar.

Cererile vor fi centralizate de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București și, ulterior, transmise autorităților publice locale pentru a decide, în acord cu acestea, asupra listei de unități de învățământ în care se vor desfășura doar activități recreative”, se arată în comunicat.

În ce condiții se vor desfășura activitățile în grădinițe și creșe

În același comunicat au fost transmise condițiile în care cadrele de învățământ vor desfășura activitățile cu cei mici, astfel încât să se păstreze toate condițiile de siguranță impuse de noul Ordin.

„Lista cu unitățile de învățământ preșcolar va fi afișată la avizierul inspectoratelor școlare județene/al municipiului București și/sau pe site-urile acestora. Unitatea de învățământ va asigura adoptarea măsurilor necesare în vederea pregătirii deschiderii unităților de învățământ preșcolar, conform prevederilor Ordinului comun.

De exemplu, materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual. Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.

Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program. În același timp, afară, pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea între copii la mai puțin de 2 metri.

Copiii nu trebuie să aducă de acasă, în unitatea de învățământ, jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației, potrivit Digi24.

Nelu Tătaru anunță publicarea Ordinului Comun în Monitorul Oficial

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a dezvăluit luni că ordinul comun cu normele privind redeschiderea în siguranță a creşelor şi grădiniţelor va fi finalizat până luni la prânz şi va apărea în Monitorul Oficial.

Astăzi până în prânz ordinul este gata, noi l-am finalizat, este la Ministerul Educaţiei şi va apărea în Monitorul Oficial. (…) Da, vor fi redeschise (grădiniţele şi creşele – n.r.)”, a precizat Tătaru, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătății a fost întrebat cum vor sta lucrurile în grădinițe și creșe după deschidere, iar acesta s-a arătat extrem de încrezător de condițiile oferite: “Noi avem toată disponibilitatea atât în a asigura, prin INSP şi Ministerul Sănătăţii, regulile, Ministerul Educaţiei de asemenea, rămâne ca şi autorităţile locale care le gestionează să fie de acord”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI