Bacalaureat 2019 Toamnă. Modele PDF de subiecte pentru examenul la matematică

Bacalaureat 2019 Toamnă. Modele PDF de subiecte pentru examenul la matematică
Modele subiecte Matematică Bacalaureat toamnă 2019.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2019, care a început miercuri, 21 august,cu proba scrisă la Limba și literatura română anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Conform datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, din totalul celor înscrişi, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia 2018-2019, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare, informează MEDIAFAX.

Modele subiecte Bacalaureat Toamnă 2019 pentru proba scrisă la matematică

Absolvenții claselor a XII-a vor susține vineri dimineață, 23 august, a treia probă scrisă din cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat 2019. Este vorba despre proba la matematică sau istorie.

Mii de absolvenți de liceu se întorc cel puțin pentru a doua oară în sălile de examen, unde susțin examenul maturității. Cei care nu au reușit să promoveze Bacalaureatul din vară, dar și absolvenții care au terminat liceul în promoțiile trecute, dar nu au reușit să ia Bac-ul, trec din nou prin emoții.

Elevi în curtea școlii pregătiți să intre în școală pentru a susține examenul de Bacalaureat.
Modele subiecte Bacalaureat toamnă 2019 la Matematică.

Sesiunea bacalaureat 2019 toamnă:

* 21 august – Limba şi literatura română/E)a
* 22 august – Limba şi literatura maternă/E)b
* 23 august – proba obligatorie a profilului/E)c
* 26 august: proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.

Pentru a promova Bacalaureatul, un absolvent de liceu trebuie să susțină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, cele scrise, să obțină cel puțin 5 la fiecare dintre acestea și cel puțin media 6 la probele scrise.

Subiectele pentru probele scrise de examen sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și se stabilesc ținându-se seama de mai multe criterii. Este vorba, printre altele, de faptul că trebuie să fie în concordanță cu programele școlare și cu programele de bacalaureat, aprobate și publicate de MEN, să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaților de analiză, de sinteză, de generalizare și abstractizare, să permită tratarea lor în timpul acordat candidaților pentru rezolvarea la probele scrise, adică trei ore.

Modele subiecte matematică

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziția absolvenților de liceu modelele de subiecte pentru examenul de Bacalaureat 2019 pentru proba la Matematică:

E_c_matematica_M_mate-info_2019_var_model_LRO

E_c_matematica_M_st-nat_2019_var_model_LRO

E_c_matematica_M_tehnologic_2019_var_model_LRO

E_c_matematica_M_pedagogic_2019_var_model_LRO

Bacalaureatul din sesiunea august –  septembrie continuă săptămâna viitoare

Pe 26 august este programată proba la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – proba scrisă, pe 27 şi 28 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, pe 29 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B, pe 30 august – 2 septembrie – evaluarea competenţelor digitale – proba D, iar pe 2 – 3 septembrie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C.

Afişarea rezultatelor la probele scrise se va face pe 3 septembrie (până la ora 12,00), iar depunerea contestaţiilor în aceeaşi zi (între orele 12.00 – 16.00).

Conform calendarului MEN, în perioada 3 – 6 septembrie este prevăzută rezolvarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale – pe 7 septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI