Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la proba de evaluare a competențelor digitale Vezi PDF

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la proba de evaluare a competențelor digitale Vezi PDF
Bacalaureat 2019. Proba de evaluare a competențelor digitale - 7, 10 și 11 iunie

Bacalaureat 2019. Elevii care s-au înscris anul acesta la examenul național susțin, în zilele de 7 (vineri), 10 (luni) și 11 iunie (marți) proba de evaluare a competențelor digitale. Subiectele care pică la această probă sunt puse la dispoziție de Ministerul Educației Naționale.

UPDATE: Toți elevii care susțin Bacalaureatul în această sesiune trebuie să știe că toate subiectele sunt obligatorii. Iată un extras din regulamentul pentru susținerea examenului de competențe digitale, potrivit Edu.ro:

„La proba de competențe digitale, toate subiectele sunt obligatorii. Punctajul maxim cumulat pentru cele două fișe date,  A şi B este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu. Timpul de lucru efectiv este de 90 de minute: 15 minute pentru fișa A şi 75 de minute pentru fișa B. Fişierele pe care elevii le vor prelucra sunt furnizate în directorul examen, aflat pe Desktop. Ele vor fi salvate după fiecare prelucrare, în directorul indicat.”

Bacalaureat 2019. Proba de evaluare a competențelor digitale – 7, 10 și 11 iunie

Proba de evaluare a competențelor digitale va avea loc în laboratoarele de informatică și va dura 90 de minute, timp în care elevii vor avea de rezolvat cerințele din cele două fișe pe care le primesc. Proba va fi monitorizată audio-video, iar elevii nu vor avea voie în săli cu manuale, dicționare, notițe sau alte însemnări, dar nici cu telefoanele mobile sau cu orice alt dispozitiv electronic de calcul sau comunicare.

Subiectele sunt elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, iar rezultatele obținute de elevi nu vor fi exprimate prin note, ci printr-un punctaj care a fost stabilit de Ministerul Educației Naționale.

Bacalaureat 2019. Subiecte care au picat la proba de evaluare a competențelor digitale

Pe baremul de corectare sunt precizate următoarele:

  • Se punctează oricare alte formulări/ modalităţi de rezolvare corectă a cerinţelor.
  • Nu se acordă punctaje intermediare, altele decât cele precizate explicit prin barem. Nu se acordă fracţiuni de punct.
  • Punctajul maxim este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.
  • Vineri, 7 iunie, se susține proba de evaluare a competențelor digitale, la BAC
    Vineri, 7 iunie, se susține proba de evaluare a competențelor digitale, la BAC

Model de subiecte la proba de competențe digitale. Fișa A – vezi PDF

Pe fișa A și B sunt precizate următoarele:

  • Toate subiectele sunt obligatorii.
  • Punctajul maxim cumulat pentru fişele A şi B este de 100 de puncte. Nu se acordă puncte din oficiu.
  • Timpul de lucru efectiv este de 90 de minute: 15 minute pentru fișa A şi 75 de minute pentru fișa B.
  • Fişierele pe care le veţi prelucra, precizate mai jos, sunt furnizate în directorul examen, aflat pe spațiul de lucru. Ele vor fi salvate după fiecare prelucrare, în directorul indicat.

Model de subiecte la proba de competențe digitale. Fișa B – vezi PDF

Pentru rezolvarea cerințelor din fișa B nu este permis accesul la rețeaua de internet.

După această probă, Bacalaureatul continuă cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (12-13 iunie). Probele scrise încep pe 1 iulie – Limba și literatura română, iar pe 2 iulie are loc proba scrisă la Limba și literatura maternă. Pe 3 iulie – proba obligatorie a profilului, iar pe 4 iulie – proba la alegere a profilului și specializării.

8 iulie – afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor. 9 – 12 iulie – soluționarea contestațiilor. 13 iulie – afișarea rezultatelor finale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI