01 iul. 2019 | 10:50

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Știri generale
Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF
elevii susțin pe 1 iulie prima probă scrisă la Bacalaureat 2019

Bacalaureat 2019. Află ce subiecte au picat la Limba și literatura română, prima probă scrisă la examenul maturității. Absolvenții de liceu au susținut în prima zi a lunii iulie una dintre probele care dau cele mai multe emoții elevilor.

Bacalaureat 2019: Ce subiecte au picat la Limba română

Abolvenții claselor a XII-a susținut luni, 1 iulie, prima probă la Bacalaureat, adică cea la Limba și literatura română. Vom publica subiectele care au picat în acest an la sesiunea din vară de îndată ce vor fi afișate și pe edu.ro.

Prima probă scrisă a început la ora 9:00, dar elevii au fost chemați de la ora 8:30, așa cum cere procedura pentru examenele naționale, în scopul de a simplifica procesul de verificare a celor care iau parte la examen și, desigur, pentru ca toată lumea să se încadreze în timp.

Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea probei scrise, din momentul în care au fost distribuite fișele cu subiecte. De data aceasta, probabil că subiectele nu vor mai apărea în mediul online la doar o oră după începerea examenului, cum s-a întâmplat la Evaluarea Națională.

Bacalaureat 2019: Ce subiecte au picat la Limba română la simularea examenului din martie

Elevii care susțin azi BAC-ul la Limba română au susținut în luna martie a acestui an și simularea examenului. Inspectoratul școlar a publicat deja aceste subiecte și ți le atașăm și noi în rândurile următoare.

De menționat că elevii primesc subiecte diferite la Limba română, în funcție de profilul pe care l-au urmat în cei patru ani de liceu – umanist sau real/tehnologic.

BAC 2019, subiecte la Limba română, profil umanist

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

BAC 2019, subiecte la Limba română, profil tehnologic

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Bacalaureat 2019. Ce subiecte au picat la Limba și literatura română. Vezi PDF

Bacalaureat 2019: cum se desfășoară probele scrise

La simularea din martie, 42,15% dintre elevii de clasa a XII care au susținut examenul au obținut medii de 6 și peste 6. O cifră îngrijorător de mică, dar deja nu mai este o surpriză, având în vedere că sistemul educațional din România trebuie reconfigurat în mod substanțial…din nou.

Anul acesta, la examen, s-au înscris peste 130.000 de absolvenți de liceu. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt în București – peste 14.000 de elevi.

La fel ca în anii precedenți, probele scrise sunt monitorizate audio-video, pentru a fi diminuată frauda. Elevii n-au voie să intre în sala de examen cu manuale, dicţionare, însemnări sau alte materiale din care s-ar putea inspira și care ar putea contribui la rezolvarea subiectelor. De asemenea, nu au voie nici cu telefoane sau alte dispozitive electronice care ar putea reprezenta o sursă de inspirație sau de copiat.

Dacă ești prins că ai asupra ta unul sau mai multe obiecte din cele mai sus, indiferent dacă le-ai folosit sau nu, vei fi scos din sala de examen și vei fi considerat picat.

Fiecare probă scrisă, în parte, se consideră promovată doar dacă ai luat cel puțin nota 5, dar media generală a probelor, deci nota la BAC, trebuie să fie minimum 6.

Bacalaureat 2019: programul probelor scrise și afișarea subiectelor

  • 1 iulie  – Limba și Literatura Română – proba Ea, examen scris;
  • 2 iulie  – Limba și Literatura Maternă – proba Eb, examen scris;
  • 3 iulie  – Proba obligatorie a profilului – proba Ec, examen scris;
  • 4 iulie  – Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed, examen scris;
  • 8 iulie – Afișarea primelor rezultate și depunerea contestațiilor (între orele 12:00 – 16:00);
  • 9 – 12 iulie – Se rezolvă contestațiile;
  • 13 iulie – Afișarea rezultatelor finale.
Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
Cine este Kostas Passaris, sau „Fiara din Balcani”, deținutul atât de periculos, încât trebuie mutat din închisoare în închisoare
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Marele secret al checului. Ingredientul care schimbă tot
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Închisoare pe viață, 10 ani fără permis. Legea care i-a speriat pe șoferii români
Capital.ro
Avertizare meteo ANM de ploi şi vijelii. Meteorologii anunţă precipitaţii chiar şi de peste 40 l/mp
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
PENSIE de 24.000 de lei. Cine va PRIMI acești BANI
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația: „Nimeni nu v-a țepuit”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro