Bac 2019 toamnă. La ce oră încep examenele de luni, la proba la alegere a profilului

Bacalaureat 2019 toamnă. Poba obligatorie a profilului

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului se apropie de final. Absolvenții claselor a XII-a vor avea, în cursul zilei de luni, proba ultimă din cadrul examenului maturității. La ce oră începe ultima probă de foc a absolvenților?

BAC 2019 toamnă. La ce oră începe proba la alegere a profilului

Absolvenții claselor a XII-a care nu au avut noroc în prima sesiune au continuat cu emoțiile și au mai încercat în toamnă. De mâine, 26 august, începe mica vacanță și pentru ei, după ultima probă din cadrul examenului de Bacalaureat. Elevii vor susține proba la alegere a profilului. În acest context, ultimele emoții vin pentru proba la: geografie, fizică, sociologie, etc. Conform datelor din calendarul examenelor ce a fost elaborat de MEN, afișarea rezultatelor va avea loc pe data de 3 septembrie, până la orele 12:00. În aceași zi se pot depune contestațiile de către cei nemulțumiți de evaluările aferente a corectorilor, între orele 12:00 și 16:00.

Pentru a putea promova, trebuie să îndeplinești următoarele condiții:
-susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
-susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
-obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Bacalaureat 2019 toamnă. La ce oră începe examenul
Bacalaureat 2019 toamnă. La ce oră începe examenul

La ce oră începe examenul?

Accesul în centrele de examen se va face între 07:30 și 08:30, pe baza actului de identitate. Lucrările vor fi împărțite la scurt timp, iar mai apoi elevii se pot apuca de subiectele în cauză. Timpul redactării lucrării este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectului unic. Peste 43.5000 de candidați s-au înscris pentru a susține examenul maturității, unii la a doua încercare, alții…la a treia sau a patra. Din totalul celor înscriși, peste 28.700 de candidați provin din promoția 2018-2019, iar mai mult de 14.800 de candidați sunt din promoțiile trecute. Regulile rămân stricte! Elevii trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor sau a desenelor vor putea folosi doar creion negru. Candidații au avut voie să se folosească de instrumente de desen doar la proba de Matematică și Georgrafie. Se subliniază că, la probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea primită de asistenți.

Sesiunea august-septembrie 2019:

 • 21 august – proba scrisă la limba română;
 • 22 august – proba scrisă la limba maternă;
 • 23 august – proba obligatorie a profilului (matematică, respectiv istorie);
 • 26 august – proba la alegere a profilului (filosofie, psihologie, sociologie, logică și argumentare, informatică, biologie, chimie, fizică);
 • 27-28 august – proba orală la limba română;
 • 29 august – proba orală la limba maternă;
 • 30 august – 2 septembrie – evaluarea competențelor digitale;
 • 2-3 septembrie – proba la o limbă străină;
 • 3 septembrie – afișarea rezultatelor (până la ora 12:00);
 • 4-6 septembrie – rezolvarea contestațiilor depuse;
 • 7 septembrie – afișarea rezultatelor finale.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI