Avorturile ar putea fi interzise în România? Ce spune Gabriela Firea despre asta

Avorturile ar putea fi interzise în România? Ce spune Gabriela Firea despre asta
Ea este propunerea noii guvernari pentru Ministerul Familiei

Gabriela Firea este propunerea PSD-PNL-UDMR pentru Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Fostul primar general al Capitalei a primit aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate din Parlament. Noua guvernare și-a împărțit deja portofoliile și a depus programul de guvernare în Parlament. Gabriela Firea a primit, din partea comisiilor, întrebări despre interzicerea avortului și despre educația sexuală în școli.

Ce părere are Gabriela Firea despre avort

Gabriela Firea a declarat că nu susține interzicerea avorturilor în România. Fostul primar este de părere că femeile au dreptul de a decide pentru propriul corp.

Ea a fost întrebată în timpul audierilor ce părere are despre interzicerea avorturilor în România și despre educația sexuală în școli.

„Întotdeauna va milita pentru drepturile femeilor, ca ele să decidă pentru propria viaţă şi propriul corp.

Voi milita să aibă acces la servicii medicale, să poată vorbi, cele credincioase, cu duhovnicul. Sunt pentru libertatea de alegere pentru fiecare.

Nu este o noutate şi nu contravine cu dorinţa mea şi a multora de a creşte natalitatea în România. Să nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluţie”, a precizat Gabriela Firea.

Educația sexuală în școli nu va exista decât cu acordul părinților, sub formă de „educație sanitară”

Cât despre educația sexuală în școli, Gabriela Firea a ocolit întrebarea, spunând că vrea ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară, care să cuprindă și noțiuni legate de sexualitate.

Ea a spus că informații de acest gen ar trebui predate copiilor de către persoane specializate, medici, specialiști, cu acordul familiei. Ea a făcut referire și la mamele minore, un fenomen la care România ocupă un loc fruntaș în Europa.

„Aşa cum s-a discutat despre acordul părinţilor pentru educația religioasă, eu nu cred că un părinte poate fi împotrivă.

Este esenţial la ce vârstă se realizează această educaţie, să găsim cele mai bune soluţii pentru a avea cât mai puţine mame minore, fără a afecta la nivel emoţional copilăria”, a mai afirmat Firea, prim-vicepreşedinte PSD.

Minister înființat special pentru fostul primar?

Ministerul este unul nou în România, iar deputatul Violeta Alexandru a precizat că măsurile pe care le plănuiește noua guvernare puteau fi luate și de alte ministere, nefiind nevoie de înființarea unui nou portofoliu.

”Pare că vi s-a creat un minister. (…) Ca să vedeţi ce ironie, pe dumneavoastră,

domnul preşedinte Klaus Iohannis vă va numi pe dumnevoastră ministrul Familiei, chiar pe dumneavoastră, care îi spuneaţi că o familie nu este normală dacă nu are copii.

Ca să vedeţi ce ironie, să vă ocupaţi de ministerul Familiei şi domnul preşedinte să vă semneze decretul”, a spus Violeta Alexandru.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI