Klaus Iohannis, în ipostaza în care românii nu credeau că îl vor vedea. Ce a făcut chiar azi

Klaus Iohannis, în ipostaza în care românii nu credeau că îl vor vedea. Ce a făcut chiar azi
In ce ipostaza a aparut Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis participă azi la o acțiune ”Let’s Do It, Romania!”. El a criticat autoritățile locale că nu se implică îndeajuns în protejarea naturii. Astfel, el a atras atenția că natura nu este o groapă de gunoi.

Klaus Iohannis, în ipostaza în care românii nu credeau că îl vor vedea

„Am venit aici să aduni gunoaie, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţenii noştri, care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi”, a spus Klaus Iohannis, prezent la o campanie „Let’s Do It, Romania!”.

El a mai spus că pe drumul până la locul de desfăşurare a acţiunii era plin cu gunoaie şi moloz.

„Trebuie să o spunem clar şi apăsat. Trebuie să acceptăm cu toții că marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător și dacă cineva crede că dacă locuiește în oraș nu are legătură cu mediul, pot să îl contrazic direct. Nu există viață sănătoasă fără un mediu sănătos. De aceea trebuie să ne implicăm. Nu, nu neste suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înțeles. Trebuie să facem ceva. Acest să facem ceva poate să aibă forma acțiunii de astăzi”, a spus Klaus Iohannis.

”Locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură”

Prin urmare, Klaus Iohannis a spus că acțiunea „Let’s Do It, Romania!” este un exemplu.

”Mulți, mai ales tineri, sunt alături de noi, înțeleg nevoia de astfel de acțiuni. Însă încurajez autoritățile locale să fie și ele alături de noi. Depinde foarte mult de primari și de consilierii locali să organizeze acțiuni de colectare a gunoaielor. Depinde foarte mult de dascăli să facă muncă de conștientizare în școală, ca tinerii să înțeleagă că locul gunoaielor și a deșeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăși de autorități. Este un circuit pe care trebuie să-l avem și noi în România. Este momentul pentru acțiuni decisive și pentru a încuraja astfel de acțiuni, pentru a proteja, pentru a curăța mediul, pentru asta am venit astăzi aici, împreună cu voluntarii „Let’s Do It, Romania!”.So, let’s do it! Adică la treabă!”, a conchis Klaus Iohannis.

De menționat este că activitatea la care participă șeful statului se desfășoară în apropierea localității Dărăști, județul Ilfov, și este parte a campaniei „Let’s Do It, Romania!”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI