Deznodământ tragic pentru avionul prăbușit în ocean: câți oameni au murit

Deznodământ tragic pentru avionul prăbușit în ocean: câți oameni au murit

La final de septembrie, un avion s-a prăbușit în oceanul Pacific. Inițial s-a crezut că toți pasagerii au fost salvați. Din nefericire, bilanțul e ceva mai rău.

Un avion Boeing 737 al companiei Air Niugini s-a prăbușit pe 28 septembrie în oceanul Pacific. Aeronava avea la bord 47 de pasageri și evenimentul s-a petrecut în apropierea insulei Weno din Statele Federale ale Microneziei.

Primele informații despre accident indicau că toți cei din avion au fost salvați. Epava a fost însă inspectată și cu scafandrii care oferă acum un bilanț tragic.

Compania din Papua Noua Guinee a anunţat iniţial că toţi cei 35 de pasageri şi 12 membri ai echipajului au fost evacuaţi în deplină siguranţă. Inspecția scafandrilor a scos la iveală că în avion a rămas un pasager. Corpul acestuia a fost găsit acum.

Guvernul micronezian a precizat că descoperirea a fost făcută de către scafandri din cadrul marinei americane. Potrivit aceleiaşi surse, nouă persoane au fost rănite în accident, între care una grav.

Cauza pentru acest accident grav ar fi fost condițiile meteo. „Condiţiile meteorologice erau foarte nefavorabile, ploua puteric, iar vizibilitatea era redusă”, a explicat compania pe 28 septembrie.

Acest avion era foarte aproape de pista de aterizare în momentul în care a fost nevoit să facă o aterizare forțată. A fost vorba de o distanță de doar 137 de metri raportat la aeroportul pe care ar fi trebuit să ajungă.