Avertizare ANM pentru această iarnă. Nu s-a mai întâmplat așa ceva în România de 100 de ani

Specialiștii ANM au transmis că va urma o iarnă foarte grea, iar condițiile meteo nefavorabile își vor face simțită prezența pe întregul teritoriu. De asemenea, în 2019, ne vom confrunta cu cea mai grea iarnă din ultimii 100 de ani, susțin meteorologii, dar și că ne putem aștepta la fenomene cât se poate de intense, precum ninsorile abundente.

Avertizare ANM pentru această iarnă.  Nu s-a mai întâmplat așa ceva în România de 100 de ani

Avertizare ANM pentru această iarnă.  Nu s-a mai întâmplat așa ceva în România de 100 de ani
România se va confrunta cu o iarnă foarte grea, pe final de 2019

Cei de la Administrația Națională de Meteorologie au avertizat că în următoarele luni ne vom confrunta cu o iarnă foarte capricioasă. Termometrele vor afișa mult timp grade cu minus, iar iarna care ne așteaptă ar putea fi cea mai grea din ultimul secol. Pentru că anotimpurile așa cum le știam s-au schimbat cu mult, nici iernile nu mai sunt tocmai ușoare. De aceea, va urma o răcire în ritm accentuat a vremii, mai ales că în noiembrie au existat temperaturi cu mult mai mari față de normalul perioadei.

De asemenea, peste țara noastră se va abate un val de aer rece, în câteva zile, fiind preconizate chiar temperaturi de 2-3 grade, în zona Moldovei, sau 5-6 grade pentru Muntenia. Meteorologii au mai avertizat și că în zonele muntoase este preconizată o răcire foarte mare, pentru că valorile afișate vor fi constant sub 0 grade Celsius. Totodată, au fost anunțate atât ploi, cât și lapoviță sau ninsoare.

Previziunile meteorologilor nu sunt tocmai unele favorabile, pentru că se vor înregistra scăderi constante ale valorilor. Iarna își va intra, însă, în drepturi, abia la jumătatea lunii decembrie, când ar putea exista condiții termice foarte grele. Potrivit celor de la ANM, nu vor lipsi nici ploile înghețate, cât se poate de periculoase pentru șoferi și trafic. Ninsorile abundente ar putea să pice și până în lunile martie sau aprilie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI