Prognoza meteo ANM, miercuri, 20 noiembrie. Vreme închisă, cu ploi și ninsori. Vânt puternic și ceață

Prognoza meteo ANM, miercuri, 20 noiembrie

Experții meteo de la ANM au anunțat că miercuri, 20 noiembrie, vom avea parte de vreme închisă, cu ploi moderate cantitativ și ninsori, în unele zone, vânt puternic pe crestele Carpaților Meridionali și ceață dimineața și seara.

Prognoza meteo ANM, miercuri, 20 noiembrie

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au anunțat că astăzi, miercuri, 20 noiembrie, vremea va fi în general închisă. Aria ploilor se va extinde, treptat, dinspre sud-vest, și va cuprinde cea mai mare parte a teritoriului. În zonele montane și în regiunile sud-vestice, ploile vor fi în general moderate cantitativ. În zona Carpaților Meridionali și în cea deluroasă a Olteniei se vor cumula local 15…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp. Tot la munte, la peste 1800 m altitudine, în cursul nopții, ploile se vor transforma în lapoviță ori ninsoare.

Vântul va face și el parte din peisaj și va avea intensificări îndeosebi pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar temporar și la cote mai reduse și în sud-vestul teritoriului, cu precădere în sudul Banatului. Cât despre valorile de temperatură, chiar dacă sunt în scădere în regiunile estice, vor continua să se situeze peste cele normale perioadei, cu maxime cuprinse între 10 și 19 grade Celsius și minime între 3 și 12 grade Celsius. Pe spații mici, mai ales la primele ore ale dimineții, va fi ceață.

Vremea pe săptămâni, interval 25.11.2019 – 16.12.2019

25.11.2019 – 02.12.2019

  • temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate vor fi deficitare în toată țara.

02.12.2019 – 09.12.2019

  • temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric prognozat pentru intervalul menționat va fi deficitar la nivelul întregului teritoriu.

09.12.2019 – 16.12.2019

  • în toate regiunile, mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregului teritoriu.

Vremea în București

Maxima de astăzi, 20 noiembrie, este de 17 grade Celsius, care se va simți cu un grad mai puțin. Cerul va purta și nori și soare, procentul de precipitații este de 25%, iar vântul va sufla din est, cu 18 kilometri pe oră, în rafale atingând 28 kilometri pe oră. A doua parte a zilei aduce 12 grade Celsius, temperatură ce se va simți cu 4 grade mai puțin. Încet, își vor face loc și aversele de ploaie, procentul de precipitații fiind de 77%, în timp ce vântul va sufla cu o putere de 17 kilometri pe oră, în rafale atingând 24 kilometri pe oră.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI