Avertizare ANM de vreme severă. Cum va fi vremea, în următoarele ore și care sunt zonele afectate

Avertizare ANM de vreme severă. Cum va fi vremea, în următoarele ore și care sunt zonele afectate

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de vreme severă, care a intrat în vigoare miercuri și care se va încheia joi seara. În acest interval, meteorologii spun că vor fi averse torențiale, descărcări electrice și căderi de grindină.

Ce au transmis specialiștii ANM

În prezent, se află în vigoare un cod galben emis de ANM pentru Județul Cluj, zona joasă. Avertizarea este valabilă până miercuri – 31 iulie, ora 16:30. Potrivit specialiștilor Administrației Naționale de Meteorologie, se vor semnala, local – averse ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici.

Cod portocaliu emis de ANM, de la 31-07-2019 ora 15:15 până la : 31-07-2019 ora 16:00, pentru județul Bihor: Dobrești, Ceica, Holod, Pomezeu, Cociuba Mare, Lăzăreni, Uileacu de Beiuș, Drăgești, Răbăgani, Căpâlna, Sâmbăta. Se vor semnala: averse care vor cumula 35…45 l/mp, frecvente descărcări electrice. Vor fi intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de mici dimensiuni.

Se mai află în vigoare o avertizare de vreme severă, valabilă în intervalul 31 iulie, ora 13.00 – 01 august, ora 23.00, pentru o mare parte din țară. În acest timp, îndeosebi după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

Miercuri începând cu ora 15.00 şi până la ora 23.00, în zonele de munte, precum şi în Crişana, Banat, jumătatea de nord a Munteniei şi a Olteniei, local în Transilvania şi nordul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. Capitala este vizată începând de miercuri seara.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI