01 apr. 2020 | 15:39

Avertismentul medicilor pentru cei care poarta barbă. La ce pericole te expui în această perioadă fără să știi

Monden
Avertismentul medicilor pentru cei care poarta barbă. La ce pericole te expui în această perioadă fără să știi
Avertismentul medicilor pentru cei care poarta barbă. La ce pericole te expui în această perioadă fără să știi

Epidemiologii au veşti proaste pentru bărbaţii cărora le place să poarte barbă. În contextul epidemiei care este în plină desfăşurare şi în ţara noastră, medicii au lansat un avertisment dur pentru cei care poarta barbă.

Avertismentul medicilor pentru cei care poarta barbă. La ce pericole se expun aceştia

Medicii au recomandat ca în timpul pandemiei barba şi mustaţa să fie tunse, astfel încăt părul facial să nu se mai vadă. Mesajul a fost  transmis fără echivoc de Patrick Pelloux, președintele Asociației medicilor de urgență din Franța. Medicul a precizat că virusul va fi prezent în barba sau mustaţă după un strănut, bineneţeles dacă persoana este infectată.

Nu vreau să duc o campanie împotriva bărbilor și mustăților, dar în orice caz tot timpul am spus că acestea sunt de regulă foarte murdare”, a mai spus doctorul, care a adăugat că virusul poate rezista până la câteva ore pe părul facial.

La ce pericole se expun bărboşii. Sursa foto: vegis.ro

La ce pericole se expun bărboşii

Pe de altă parte, în urmă cu câteva săptămâni, un grafic a circulat intens pe rețelele social şi sugera că barba nu este compatibilă cu purtarea unei măști.

Experţii în epidemiologie spun că trebuie să avem grijă la mai mulţi factori, nu numai la barbă. „Trebuie să ne spălăm din abundență cu apă și săpun pe mâini, trebuie să ne spălăm pe față, trebuie să evităm să ducem mâna la față, la nas sau la ochi.

Trebuie să ne spălăm imediat pe mâini dacă am tușit în palmă sau am strănutat. Imediat, următorul gest este să ne spălăm pe mâini„, a spus Adrian Streinu Cercel.

Pe lângă sfaturile de mai sus, experţii în epidemiologie au ajuns la concluzia că virusul care a izbuncit la China la începutul acestui an se ia şi din particulele de praf.

Astfel, este recomandat ca preşurile de la intrare să fie umezite cu clor. De asemenea, după ce ştergem tălpile pantofilor de aceste covoraşe este indicat să ne descălţăm într-un singur loc, să nu intrăm încălţaţi în casă.

Alţi epidemiologi susţin că virusul ucigaş poate fi purtat şi pe haine. Cel mai indicat ar fi ca după purtare hainele să fie băgate la spălat. De asemenea, spălatul rufelor ar trebui să se facă la maşina de spălat şi la programul la care apa are 60 de grade Celsius.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Românii, avertizați de șeful ANPC. Mare atenție la ce cumpărați de sărbători
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro