10 mai 2021 | 14:58

Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Vremea Meteo
Avertismentul de ultimă oră al meteorologilor ANM. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni
Meteorologii avertizează schimbări de temperatură în perioada 10-23 mai

Vremea din următoarea perioadei va aduce multe surprize, chiar dacă majoritatea românilor se așteptau să se bucure deja de vară. Meteorologii anunță că va exista o scădere semnificativă de temperatură. În caz că ți-ai pregătit o vacanță cât mai repede pentru a profita de soare, ar trebui să te gândești foarte bine, căci vor exista câteva schimbări ce pot da orice plan peste cap.

La începutul acestei săptămâni ne vor bucura de o vreme frumoasă, anunță AMN, dar temperaturile se vor răci începând cu ziua de joi. În perioada 10-23 mai, în mai multe regiuni ale țării, vor exista schimbări drastice, anunță meteorologii.

Muntenia

În Muntenia, valorile vor fi într-o creștere ușoară până la 22 de grade. După data de 14 mai, toată lumea se va bucura de temperaturi de până la 26 de grade, iar, la finalul săptămânii vor exista ușoare varianții, dar media regională nu va coborî sub 24 de grade. În timp ce variațiile termice nocturne nu vor fi unele semnificative, aversele vor fi slabe cantitativ. Totuși, cei din Muntenia se pot aștepta zilnic la ploi începând cu 12 mai.

Banat

În Banat, se va înregistra o medie regională de 20 de grade. Apoi, temperaturile vor fi în creștere, înregistrându-se între 22 și 25 de grade. În timp ce nopțile vor fi răcoroase la început, situându-se la 7 grade, temperaturile vor crește între 12-23 mai până la 12 grade. Și aici întâlnim averse începând cu 12 mai. În intervalul 12-13 mai, precum și 17-19 mai, vor exista ploi însemnate cantitativ.

Crișana

În Crișana începe să se răcorească pe data de 13 și 14 mai, media regională fiind de 19 grade. Apoi, românii se pot bucura, căci se încălzește, iar valorile vor sări la 22 sau 24 de grade între 15 și 23 mai. Va fi o vreme normală pentru această perioadă, însă valorile termice minime vor avea varianții. De asemenea, există posibilitatea de ploi semnificative între 13 și 18 mai.

Transilvania

Transilvania vine cu vreme bună, iar temperaturile maxime se ridică la 23 de grade în prima parte din săptămână. Totuși, pe 13 mai se înregistrează schimbări, iar lumea trebuie să se aștepte la o vreme mai răcoroasă. Apoi, vor exista valori termice diurne ce se vor situa între 21 și 23 de grade.  Începând cu 12 mai vor exista ploi în fiecare zi, însă datele de 12 și 13 mai, precum 17 și 20 mai sunt mai problematice.

Maramureș

În Maramureș se vor întregistra temperaturi ridicate de până la 25 de grade. Totuși, începând cu 13 mai, vremea se răcește și ne vom confrunta cu o medie a temperaturilor diurne de 18 grade. Nu există motive de îngrijorare, căci va urma un proces de încălzire și vor apărea valori între 20 și 24 de grade. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în jurul datei de 17 mai, iar în jurul datei de 13, respetiv 19 mai, se vor înregistra ploi însemnate cantitativ.

Oltenia

Oltenia cunoaște valori medii de 23 de grade în primele două zile ale săptămânii. Totuși, în data de 13 mai vremea se răcește, ajungând la o medie de 19 sau 20 de grade. Va exista o creștere treptată de aici ce se va situa la o maximă de 26 de grade. Diminețile vor fi unele blânde, cu temperaturi de 7 grade, ce vor crește până la aproximativ 12 grade în a doua săptămână. Există o probabilitate de averse pe 12, 13 și 18 mai.

Moldova

În Moldova vremea se încălzește, media temperaturilor maxime situându-se în jurul a 22 de grade. Apoi, se va înregistra o scădere a temperaturilor cu 5 sau 6 grade, iar după acest moment, toată lumea se va putea bucura de o creștere. Maximele vor atinge 25 de grade în medie, iar regimul termic diurn se va menține constant. Se pot semnala ploi ce nu vor fi însemnate cantitativ începând cu data de 12 mai.

La munte

Românii ce se află la munte se pot înveseli, căci se vor înregistra temperaturi diurne în creștere de până la 15 grade. Va exista o scădere începând cu 11 mai, până la 13 mai, de până la 9 și 10 grade. Maximele vor crește începând cu 14 mai, iar media se va situa undeva la 13-15 grade. La munte va exista o vreme frumoasă între 16-19 mai, înregistrându-se cele mai ridicate valori. După data de 12 vor fi prezente ploi însemnate cantitativ, iar pe crestele montane pot exista precipitații mixte.

Dobrogea

Dobrogea întâlnește variații de la o zi la alta în primele zile, însă, pe 12 și 13 mai vor exista valori de 17 grade. Cea mai frumoasă zi va fi în 15 mai, media situându-se la 23, 24 de grade. Variațiile termice se înregistrează în a doua săptămână, iar media temperaturilor minime va fi în creștere. Ploile nu vor fi semnificative, iar acestea se vor desfășura pe arii restrânse.

Parteneri
Care este ultima dorință a lui Celine Dion. Artista suferă de o boală incurabilă, dar speră la o minune
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
AUSTRIA poate îngropa România. Ne decid soarta. S-a anunțat azi, 24 aprilie
Capital.ro
Colosul străin care a preluat compania ce produce una dintre cele mai iubite pâini din România
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro