Meteo. Temperaturile scad grav și lapovița vine în România. Ce frig vom îndura iar

Meteo. Temperaturile scad grav și lapovița vine în România. Ce frig vom îndura iar
Temperaturile cu minus revin pe timpul nopții

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză pentru zilele ce urmează. Din păcate, temperaturile calde ne părăsesc din nou, iar frigul își face din nou simțită prezența. Cum va fi vremea în perioada următoare?

Meteo ANM: vremea rece cuprinde din nou România

Sfârșitul de săptămână vine cu temperaturi scăzute pe care nimeni nu le mai dorea, dar și ploi în mare parte din zonele de pe teritoriul României. Puțini se așteptau ca temperaturile reci să revină atât de devreme după o perioadă în care românii s-au bucurat de mult soare și căldură.

Iată că ne vizitează nu numai câteva averse, ci și grindină în unele zone din țară. După câteva zile de vreme frumoasă avem parte din nou de instabilitate atmosferică în special în zilele de miercuri și joi.

Căldura va începe să ne bucure din nou din cursul weekend-ului viitor. Elena Mateescu, directorul ANM: „Rămânem în continuare pe o vreme mai răcoroasă în special în N-NV și NE țării, chiar și brumă în depresiunile din estul Transilvaniei, mâine dimineață (duminică – n.r.), pentru că temperaturile vor coborî până la -2, -3 grade Celsius.”

Cu toții am observat că avem parte de o primăvară capricioasă. Luna mai a debutat cu 30-32 de grade Celsius, ulterior temperaturile de 10-15 grade făcându-și apariția. Săptămâna cuprinsă între 10-17 mai are valori mai ridicate în zona de vest-nord-vest, iar săptămâna dintre 17-24 este un semnal pentru temperaturile ușor mai ridicate de normalul perioadei.

  • Muntenia: „Regimul termic diurn nu va avea variații ample în decursul celor două săptămâni și se va caracteriza prin valori medii regionale ale temperaturilor maxime situate, în general, între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori pe 7, 12 și 13 mai. Temperaturile nocturne vor oscila semnificativ în prima săptămână, când vor fi cuprinse între 7 grade pe 4, 5 și 9 mai și 11 grade pe 8 mai. În a doua săptămână minimele termice vor fi în creștere treptată, de la 7…8 grade la începutul săptămânii, până spre 11 grade la sfârșitul acesteia. Probabilitatea pentru averse va fi în general redusă, iar ploi slabe, pe arii restrânse, se vor
    semnala în jurul datei de 5 mai și, din nou, după 13 mai”, conform meteoromânia.ro.

Ce spun specialiștii?

Weekendul viitor vor fi din nou temperaturi în limite de 27-29 grade în Sud. Este o primăvară capricioasă. și martie, aprilie și ultima luna confirmă capriciile primăverii. De la un debut de mai cu 30-32 grade, 3 mai a adus valori mai coborâte cu 10-15 grade. Această evoluție pare să fie semnalul pentru întreaga luna mai, unde vorbim de temperaturi la nivelul unei săptămâni așa cum arată și săptămâna 10-17 mai cu valori mai ridicate în V-NV, mai coborâte în SE și în rest temperaturi normale. Următoarea săptămână, 17-24 mai, este un semnal pentru temperaturi ușor peste normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, Ultimele două săptămâni vor aduce valori apropiate de normal”
Elena Mateescu, directorul ANM (Sursa: digi24.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI