Avertisment pentru Ianis Hagi: „Vine falimentul în șase luni”

Ianis Hagi dă semne că și-a regăsit forma, dar Rangers ar putea avea mari probleme financiare

Glasgow Rangers este pe primul loc în Scoția, chiar și după remiza dezamăgitoare cu Hibernian. Dar ar putea fi depășită de Celtic, în cazul în care campioana își câștigă partida restantă. Rangers are joi un meci extrem de important pentru bugetul clubului. Joacă pe terenul olandezilor de la Wilem II, în turul 3 preliminar din Europa League. O eventuală calificare în grupele competiției ar putea aduce o sumă salvatoare în această perioadă. Dar nu va fi o misiune ușoară, pentru că în play-off ar urma un duel cu Galatasaray.

Boris Johnson a anunțat că se va juca fără spectatori în Marea Britanie până în aprilie 2021

Bugetele tuturor cluburilor din Scoția, în special granzii Celtic și Rangers, au fost serios afectate de pandemia de coronavirus. Iar lucrurile par să meargă din rău în mai rău după anunțul făcut de premierul Marii Britanii, Boris Johnson. Acesta le-a transmis cluburilor de fotbal că este imposibil ca până la finalul acestui an să se joace cu spectatori. Ba chiar aprilie 2021 ar fi cea mai probabilă dată avansată de specialiști. Pentru Glasgow Rangers, care atrăgea 50.000 de fani pe meci, vestea produce multă îngrijorare.

Steven Gerrard, omul care l-a revitalizat pe Ianis Hagi

Fără bani din vânzarea de bilete, calificarea în Europa ar fi o chestiune absolut obligatorie. În caz contrar, clubul ar putea fi sufocat de plata salariilor mari pe care le au Ianis Hagi și colegii săi. Mai ales că nu s-a reușit vânzarea lui Alfredo Morelos, principalul produs de export al celor de la Rangers. Presa din Scoția scrie că un oficial al Scotish Premier League a încercat să obțină unele derogări pentru a aduce măcar un număr limitat de spectatori. Pe cât posibil de mare.

„Șase luni fără spectatori? Să fim serioși, nu avem la dispoziție șase luni, vine falimentul. Celtic și Rangers ar putea da faliment în următoarele șase luni dacă vom continua așa, fără să le dăm posibilitatea să vândă bilete. La fel s-ar putea întâmpla și cu alte echipe. Următoarele două luni vor fi critice”, ar fi transmis un oficial al Scotish Premier League, conform presei din Scoția.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI