Avertisment OMS pentru toată planeta. Ce se întâmplă acum, de fapt, cu COVID-19

Avertisment OMS pentru toată planeta. Ce se întâmplă acum, de fapt, cu COVID-19
Situație gravă, la Țăndărei. A fost nevoie de intervenția armatei. Ce se întâmplă acum

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat un avertisement pentru toată planeta în ceea ce piveşte COVID-19. Virusul a ajuns aproape în toate ţările globului şi s-a înregistrat o creştere exponenţială a numărului de infectări. În câteva săptâmâni numărul persoanelor infectate va ajunge la un milion.

Avertisment OMS pentru toată planeta. Ce se întâmplă acum, de fapt, cu COVID-19

Avertisment OMS pentru toată planeta după ce numărul cazurilor înregistrate de infecţii cu COVID-19 a înregistrat o creştere exponenţială. Virusul ucigaş a ajuns în mai toate ţările depe glob şi se aşteaptă ca, în doar câteva săptâmâni, numărul cazurilor de persoane infectate să ajungă la un milion, a spus directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă. Astfel, numărul deceselor cauzate de virusul ucigaş s-a dublat în ultima săptămână.

Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese”, a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Avertisment OMS pentru toată planeta
Avertisment OMS pentru toată planeta

Autorităţile sanitare nu întrevăd nicio stopare a răspândirii virusului care a izbucnit în China la începutul acestui an.

Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției”, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

De asemenea, şeful OMS a precizat că măsurile impuse de toate guvernele lumii privind limitarea răspândirii coronavirusului are efecte nebănuite. Aceste măsuri ar avea consecinţe asupra populaţiei sărace. Astfel, OMS cere autorităţilor din toate ţările să ia măsuri de protecţie în ceea ce priveşte aceste categorii de populaţie.

Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a concluzionat Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS.

Pe de altă parte, autoritîţile sanitare nu pot face o previziune la momentul eradicării pandemiei. „Epidemia este departe de a fi încheiată în Asia şi Pacific. Aceasta va fi o luptă pe termen lung şi nu putem coborî garda. Avem nevoie ca fiecare ţară să continue să se pregătească pentru transmiterea comunitară pe scară largă”, spunea Takeshi Kasai, director regional pentru Pacificul de Vest în cadrul OMS.

Urmăriți Playtech.ro și pe