Avarii la căldură în București, chiar în ziua de Crăciun. Unde s-au spart țevile

Avarii la căldură în București, chiar în ziua de Crăciun. Unde s-au spart țevile
Crăciun fără apă caldă și căldură pentru Sectorul 5

Locuitorii Sectorului 5 din București au rămas fără apă caldă în prag de sărbători, după ce mai multe țevi s-au spart. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către directorul general al Termoenergetica.

Sectorul 5 fără apă caldă de Crăciun

Odată cu postarea a venit și un clip video în care se poate observa o stradă inundată după ce s-au spart țevile. Mai multe blocuri din zonă ar putea fi afectate de această avarie, fiind alimentate deficitar. Prin urmare, cetățenii ar putea avea probleme cu furnizarea apei calde și căldurii chiar în mijlocul Crăciunului. În aceste momente se lucrează pentru a remedia problema, potrivit informațiilor oferite de autorități.

Compania Municipală Termoenergetica București S.A a anunțat deja oprirea agentului termic, în mai multe zone din Capitală, pentru a remedia problemele apărute în rețeaua termoficare. Încă de pe 6 decembrie, mai multe blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură. Potrivit datelor furnizate de Compania Municipală Termoenergetica București S.A, avaria ar trebui să fie remediată în cursul zilei de astăzi.

Nicușor Dan, despre avariile din Capitală

Primarul general al Capitalei este de părere că situația furnizării agentului termic în apartamentele din București este mai bună decât anul trecut. Acesta a subliniat faptul că își bazează comparația pe date statistice.

„Avem puţin mai mult de două luni de când am dat drumul la căldură, deci putem să facem o comparaţie cu anul trecut. În situaţia acestui an, din punct de vedere statistic – şi avem toate datele, avem inclusiv un call center în care primim telefoane de la oameni care au probleme cu căldura sau apa caldă – este ceva mai bună decât anul trecut.

Anul trecut a fost anul de minus. Au fost şi nişte ghinioane, care vin tot din evoluţia asta imprevizibilă a cotaţiei gazului. Avem o centrală privată care dădea până acum 3% din căldura Bucureştiului, Vest Energo, din vestul Bucureştiului, care pur şi simplu nu a pornit pentru că ea cumpără gaz nereglementat de pe piaţă şi este obligată, printr-o reglementare naţională a ANRE, să vândă căldură şi curent electric reglementat”, a declarat Nicuşor Dan, pentru B1Tv.

Acesta a precizat că problemele pot fi generate de avarii care apar la CET-uri și la rețeaua de distribuție învechită. În acest an, pentru prima dată, Primăria Capitalei a achitat în totalitate subvenția pentru termie, subliniază Nicușor Dan.