Autoritățile, în alertă! Se întâmplă acum la granița României cu Ungaria

Autoritățile, în alertă! Se întâmplă acum la granița României cu Ungaria
Autoritățile, în alertă! Se întâmplă acum la granița României cu Ungaria

Sunte de oameni sunt acum înghesuiți la coadă la Nădlac pentru formalitățile necesare de intrare în țară, transmite Digi24.ro. Oamenii sunt nervoși, strigă ”rușine” și huiduie.

Autoritățile, în alertă! Se întâmplă acum la granița României cu Ungaria

După aglomerația de sâmbătă, când oamenii au așteptat și peste șase ore să intre în țară și au declanșat un protest spontan, a fost deschis și punctul de trecere a frontierei de la Borș. Dar aglomerația se menține și duminică, iar oamenii nu au răbdare și nu respectă nicio regulă de distanțare.

Începând de vineri, cei care vin în România nu trebuie să mai meargă în carantină instituționalizată, ci să se autoizoleze la domiciliu timp de 14 zile. Cu toate acestea, cei care ajung la frontieră trebuie să completeze formulare și să fie verificați de lucrătorii de la graniță.

Știrea inițială:

Se înregistrează în continuare timpi mari de așteptare la intratea în țară din Ungaria, atât prin PTF Nădlac, cât și la Nădlac II și Borș. La PTF Nădlac, timpul de așteptare estimat este de opt ore. Chiar și pe sensul de ieșire din țară către Ungaria sunt coloane, dar timpul de aștepatre este mai redus.

Potrivit aplicației de Frontieră, ”Trafic online”, pentru intrarea în țară, la Nădlac se așteaptă 480 de minute, la Nădlac II se așteaptă 150 de minute, iar la Vama Borș se așteaptă vreme de 180 de minute.

Pentru ieșirea din țară a autoturismelor se așteaptă 180 de minute la Nădlac, 30 de minute la Nădlac II și 40 de minute la Borș.

De asemenea, și camioanele așteaptă, la Nădlac II, 210 minute pentru intrarea în țară și 50 de minute pentru ieșire. Conform Poliției de Frontieră, la Nădlac sunt deschise 7 artere pentru intrare și 6 artere pentru ieșire.

”Timpi de aşteptare din cauza anchetei epidemiologice efectuate la intrarea în ţară. Pe sensul de ieşire din România: valori mari de trafic şi verificări amănunţite ale autorităţilor de frontieră ungare”, a menționat Poliţia de Frontieră.

În plus, și sâmbătă s-au înregistrat timpi mari de aşteptare în vămile de la graniţa cu Ungaria, unii dintre şoferi declanşând un protest spontan. Menționăm că pe durata stării de alertă, persoanele care vin în ţară dintr-o călătorie internaţională nu mai sunt obligate să stea două săptămâni în carantină instituţionalizată. Ei se se pot izola la domiciliu, împreună cu familia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI