18 dec. 2022 | 23:10

Austria, o nouă condiţie pentru intrarea României în Schengen. Mesajul ministrului austriac de Externe: „Nimic nu va mai sta în cale”

News
Austria, o nouă condiţie pentru intrarea României în Schengen. Mesajul ministrului austriac de Externe: „Nimic nu va mai sta în cale”
Austria a spus cand va intra Romania in Schengen

Austria a revenit cu precizări despre aderarea României la spațiul Schengen. Viena are o nouă condiție pentru ca autoritățile de la București să-și vadă visul împlinit și pentru care au muncit 11 ani. Ministrul austriac de Externe tocmai a anunțat că renunță la veto-ul său dacă luăm în considerare această cerință. Refuzul său a fost unul „de moment” şi nu este „pentru totdeauna”, a dat asigurări Alexander Schallenberg.

Austria are o singură condiție pentru intrarea României în Schengen

România va putea face parte din zona Schengen cu o condiție, au transmis austriecii. Oficialii de la Viena vor să vadă că, în următoarele luni, are loc o scădere a cererilor de azil în Austria. Potrivit ministrului de Externe, Alexander Schallenberg, dacă este îndeplinită această singură cerință, renunță la votul său contra noastră. „Apoi, nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen”, a promis el.

Ministrul Schallenberg a subliniat că „nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen”, dacă se vor lua măsuri astfel încât, în următoarele luni, Austria să constate o scădere a numărului solicitanţilor de azil.

Ce trebuie să se întâmple în următoarele luni

România va adera la zona liberă de circulație doar dacă scad cererile de azil în Austria, a sugerat ministrul Alexander Schallenberg. Atunci, „nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen”. Refuzul Vienei a fost unul „de moment” şi nu este „pentru totdeauna”, a explicat Alexander Schallenberg.

„Sunt încrezător că vom reuşi să luăm cu adevărat măsuri aici, în următoarele câteva luni, astfel încât cifrele să scadă. Apoi, nimic nu va mai sta în calea extinderii spaţiului Schengen. La urma urmei, nu am spus că nu ne putem înţelege pe acest subiect niciodată, ci doar în acest moment”, a punctat ministrul austriac de Externe, Alexander Schallenberg, într-un interviu pentru agenţia de presă APA.

Ministrul de Externe de la Viena susține ideea de a ridica garduri la frontierele externe ale UE

Referitor la cererile ministrului pentru Europa, Karoline Edtstadler (ÖVP), şi ale cancelarului Karl Nehammer de a ridica garduri la frontierele externe ale UE, Schallenberg susţine că există „o bază legală și mijloace financiare pentru a face acest lucru”.

Schallenberg, care face parte din acelaşi partid conservator OeVP al premierului Karl Nehammer, nu crede că Austria este izolată în cadrul Uniunii Europene prin controversatul său veto împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, pledând pentru decizia guvernului federal.

Viena a avertizat Bucureștiul că va da un vot pozitiv pentru aderarea la Schengen doar atunci când vor scădea cererile de azil în Austria. Totuși, condiția vizează politicile blocului comunitar, nicidecum România, scenariul fiind, de fapt, o amânare a soluționării problemei, punctează specialiștii noștri.

Parteneri
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Redactia.ro
Povestea de film a doi mari actori români. Și-au unit destinele în urmă cu 41 ani. S-au despărţit și s-au regăsit la 21 de ani de la divorț
Click.ro
Mirabela Dauer și-a îngrijorat fanii! Cum a ajuns să arate artista FOTO
Vocea.biz
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu iubitul ei
Digi24
Acasă la Laura Cosoi. Imagini superbe din casa de poveste a actriței / FOTO
Unica.ro
România va avea încă un Drum Expres. Conexiune rapidă între două mari orașe
EVZ.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
Avertisment pentru toți românii cu BULETIN. Ajungi DATOR cu mii de lei
Capital.ro
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash de pe acestea | Mai au doar câteva zile la dispoziție
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro