AUR, soluție genială pentru recuperarea orelor pierdute. Ce vor să implementeze

AUR, soluție genială pentru recuperarea orelor pierdute. Ce vor să implementeze
Ce soluție are AUR pentru recuperarea orelor pierdute

Miercuri, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a declarat că școlile de vară reprezintă o soluție corectă pentru ca elevii să recupereze orele pe care le-au pierdut în perioada crizei sanitare.

AUR, soluție genială pentru recuperarea orelor pierdute

Sorin Cîmpeanu a avut o întâlnire miercuri cu reprezentanții AUR. În urma discuțiilor, Ministrul Educației a declarat că soluția școlilor de vară propusă de cei de la AUR, este una corectă pentru recuperarea materiei pierdute în timpul orelor online.

”Au fost propuse măsuri precum școli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie și de acoperire bugetară.

Școlile de vară sunt o soluție corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universitățile pentru a avea înțelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universități”, a spus ministrul Cîmpeanu, potrivit Agerpres.

Trebuie verificat tot ce au asimilat elevii

Ministrul Educației este de părere că trebuie intervenit cu măsuri remediale, care să fie decise caz cu caz, în funcție de ce a asimilat elevul și nu în funcție de ce a predat dascălul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev și trebuie intervenit personalizat cu acțiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Școala de vară este una dintre aceste măsuri. În măsura în care vom reuși să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu, declarații optimiste

Chiar din prima zi de mandat, ministrul Educației a declarat că există mai multe scenarii în care se pot redeschide școlile. Astfel, unul dintre acestea face referire la 8 februarie, după vacanța intersemestrială. De asemenea, potrivit lui Sorin Cîmpreanu, nu sunt excluse și alte scenarii în care elevii se pot întoarce în bănci.

”Orice scenariu este deschis. Nu excludem absolut niciun scenariu – nici scenariul în care am putea avea o redeschidere în zone care înregistrează o incidenţă mai mică, nu excludem nici prioritizarea pe nivele de educație, nu excludem absolut niciun scenariu.

Însă, fiind vorba de sănătatea copiilor, elevilor, studenților și cadrelor didactice, analiza trebuie făcută responsabil, cu datele pe masă, iar decizia trebuie luată de cei care au competenţă pe acest subiect”, a subliniat ministrul Educației.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI