AUR, proiect pentru încetarea stării de alertă. Ce lege atacă

AUR, proiect pentru încetarea stării de alertă. Ce lege atacă
AUR, proiect pentru încetarea stării de alertă.

AUR – Alianța pentru Unirea Românilor a depus azi, în Parlament, un proiect de lege pentru încetarea stării de alertă. Iată care este legea pe care o atacă.

AUR, proiect pentru încetarea stării de alertă

AUR a depus azi în Parlament un proiect de lege în ce privește abrogarea Legii nr/ 55/2020, prin care a fost instituită starea de
alertă în țara noastră.

”Carențele acestui act normativ sunt mult prea numeroase și prea grave ca să poată fi îndreptate printr-o reviziuire a legii, astfel încât am luat hotărârea de a cere abrogarea ei, fiind unicul și cel mai potrivit mijloc prin care putem reveni în cadrul constituțional caracteristic unui stat de drept și unei democrații funcționale”, a spus senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

George Simion, de asemenea co-președinte AUR, a acuzat o ”perpetuare a încălcării normelor constituționale”.

„Indiferent de situaţia excepţională cu care se confruntă un stat democratic, acesta are datoria să identifice şi să utilizeze mijloace legale şi legitime de contracarare a pericolelor şi a efectelor negative. Întrucât prin rămânerea în vigoare a unei astfel de legi vădit neconstituţionale nu se realizează altceva decât perpetuarea încălcării normelor constituţionale, prin încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat, în detrimentul cetăţenilor, ale căror drepturi şi libertăţi sunt restrânse în mod nelegal, se impune abrogarea de îndată a Legii nr. 55/2020”, a precizat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, într-un comunicat.

Ce spune George Simion despre vaccinare

George Simion a mai făcut declarații recente și legate de vaccinare, spunând că el nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului și nici nu o va face.

“În prima fază nu m-am vaccinat pentru că erau persoane vulnerabile şi erau mulţi care așteptau vaccinul ca o salvare de care aveau nevoie pentru a nu se mai teme şi e în regulă, eu ca parlamentar puteam să am întâietate, ceea ce nu mi se pare normal. Am 35 de ani, sunt sănătos, sper, nu simt pericolul”, a spus George Simion, la Prima TV.

Întrebat însă dacă crede acest virus, liderul AUR a precizat că este conștient că virusul există, dar că promisiunile legate de vaccin s-au schimbat.

„Specialiștii joacă pe un teren necunoscut şi nu aş vrea să risc fie şi 1% neştiind ce va urma. Am văzut că trebuie să te vaccinezi o dată la şase luni, asta spun specialiştii, eu nu aş trece din şase în şase luni printr-un vaccin care, conform prietenilor mei care s-au vaccinat, îţi face rău în momentul ăla în care te vaccinezi. (…) De boală am văzut că te protejează mai mult anticorpii naturali, dacă treci prin boală”, a mai explicat George Simion la același post de televiziune.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI