Aur pentru România. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat proba de canotaj „dublu vâsle” la Campionatul Mondial de Canotaj din Cehia

Aur pentru România. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat proba de canotaj „dublu vâsle” la Campionatul Mondial de Canotaj din Cehia
Ancuta Bodnar si Simona Radis, aur la dublu vasle feminin la Racice

Aur pentru România. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câştigat proba de canotaj „dublu vâsle” la Campionatul Mondial de Canotaj din Cehia. Mai multe amănunte, în rândurile articolului de mai jos.

România, aur la campionatul mondial de canotaj. Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au câștigat lejer proba de dublu vâsle feminin

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, astăzi, în proba de dublu vâsle feminin.

Ancuța Bodnar, care a împlinit chiar astăzi 24 de ani, şi Simona Radiş şi-au completat astfel palmaresul, care cuprindea titlul olimpic şi cel european la această probă.

Cu ce timp s-au impus sportivele din România

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş au condus cursa detaşat, de la început până la sfârșit, impunându-se cu timpul de 06 min 47 sec 77/100. Argintul și locul 2 pe podium a revenit olandezelor Roos De Jong şi Laila Youssifou, care au scos un timp de 06:51.02, în timp ce bronzul și locul trei a fost adjudecat de sportivele de Irlanda, Sanita Puspure şi Zoe Hyde, care au scos un timp de 06:52.81.

Ancuța Bodnar şi Simona Radiş au adus astfel cea de-a treia medalie de aur a României la Mondialele de la Racice, după cele obţinute de Ionela Cozmiuc, la simplu vâsle feminin, categorie uşoară, vineri, şi de echipajul masculin de dublu rame, alcătuit din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, în ziua de sâmbătă.

Cu câte ambarcațiuni a plecat România în Cehia

De asemenea, sportivii români au mai cucerit o medalie de aur la Campionatele Mondiale de Canotaj. Astfel, tot duminică, 25 septembrie, Andrei-Sebastian Cornea şi Cristian-Ionuţ Cojocaru s-au clasat pe locul cinci în Finala C a probei de dublu vâsle masculin, cu un timp de 06:30.99.

Țara noastră a calificat nouă ambarcaţiuni în finalele pentru medalii la Mondialele de la Racice, iar astăzi va mai avea reprezentanţi în finalele de la opt plus unu, feminin şi masculin. Delegaţia României la Racice, Cehia, cuprinde 11 bărci şi 35 de sportivi.

Ce s-a întâmplat la ultimele campionate mondiale de canotaj

Nu în ultimul rând, precedenta ediţie a Mondialelor de canotaj care a avut loc în 2019, la Ottensheim, Austria, iar România a cucerit atunci două medalii de argint, la patru rame masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Cosmin Pascari) şi dublu vâsle feminin, cu Ancuţa Bodnar și Simona Radiş.

De la ultimul campionat mondial și până acum, sportivele noastre s-au perfecționat, astfel că la acest campionat mondial au reușit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, adjudecându-și medalia de aur.