Victoria uriașă pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj. Ionela Cozmiuc a câștigat medalia de aur în proba de schif simplu – VIDEO & FOTO

România a obținut primul succes la Campionatul Mondial de Canotaj, găzduit orașul Racice, din Republica Cehă. Ionela Cozmiuc a câștigat titlul pentru delegația noastră, după ce s-a impus în finala probei de schif simplu, categorie ușoară.

Medalie de aur pentru România la Campionatul Mondial de Canotaj

Delegația României de la Campionatul Mondial de Canotaj a câștigat primul titlu mondial. L-a obținut Ionela Cozmiuc, în proba de schif simplu, categorie ușoară. Sportiva noastră a câștigat medalia de aur mondială și în anii 2017 și 2018, în barca de dublu vâsle categorie ușoară, alături de Gianina Beleagă.

„Este o medalie deosebită, mai am două de aur mondiale, de la dublu, însă aceasta parcă are altă valoare fiindcă am câștigat-o la simplu. Sâmbătă și duminică voi fi tot aici, ca să-mi susțin colegii, și familia, toți trei concurează, și sunt convinsă că vor fi la fel de fericiți cum sunt eu acum”, a declarat Ionela Cozmiuc, la câteva minute după festivitatea de premiere, conform gsp.ro.

Duelul din finala de Racice a fost spectaculos. La borna de 1.500 de metri, sportiva noastră era pe locul doi, dar a forțat pe ultima parte a cursei și a reușit să se impună. Ea trecut prima linia de sosire înaintea lui Martine Veldhuis (Țările de Jos) și lui Jackie Kiddle (Noua Zeelandă). Proba de proba de schif simplu, categorie ușoară, nu este o probă olimpică, dar acest succes dă încredere sportivei, dar și celorlalți membri ai delegației României.

Ionela Cozmiuc este soția vicecampionului olimpic Marius Cozmiuc, în proba de dublu rame. La Mondialul de la Racice, sportiva din România a câștigat toate cele trei curse în care a luat startul.

Programul românilor în finalele din weekend:
Sâmbătă, 24 septembrie
14:34 dublu rame (f) Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu
14:51 dublu rame (m) Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan 15:39
4 rame (f) Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Magdalena Rusu, Roxana Anghel
15:54 4 rame (m) Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Florin Lehaci
16:26 4 vâsle (m) Mihai Chiruță, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu, Marian Enache
Duminică, 25 septembrie
14:54 dublu vâsle (f) Ancuța Bodnar, Simona Radiș
15:10 8 plus 1 (m) Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu
15:59 8 plus 1 (f) Magdalena Rusu, Iuliana Buhuș, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu, Victoria Petreanu.

Sursa Foto: Facebook Federația Română de Canotaj